Elsősorban a helyi és a környékbeli családokra számítottak

2019.05.13. 11:30

Idén is szépen virágzott az Almavirág fesztivál...

Ahogyan az ősz ideje a Tökfesztiválé a szomszéd kisvárosban, úgy a tavaszt már jó ideje az Almavirág Fesztivál jellemzi ott!

Pekarek János

Ez a hétvége a XI. Almavirág Fesztiválé volt a szomszédban – és a rendezvény ezúttal is emlékezetesre sikerült.

Bár a változékonyra, vasárnapra kifejezetten esősre ígért időjárás bizonyára sokakat befolyásolt a részvételben (jó néhány árus például el sem jött, bár a helypénzt kifizették), azért a rendezésre és a látnivalókra ezúttal sem lehetett panasz.

Elsősorban a rengeteg ötlet a figyelemreméltó, amit a rendező Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai felsorakoztattak és bemutattak. Csak a helybeliek által produkált, rendkívül különböző műfajú és fajsúlyú kiállítások megtöltötték az egyik épület összes termét, „Helyi érték, közös nevező – de nem matematika” mottóval. A tárlatokat megnyitó Németh Miklósné alpolgármesternek így is bele kellett vennie mondandójába, hogy hely hiányában így sem kaphatott meghívást minden tehetséges rácalmási alkotó...

Csak néhány műfaj a tárlatokból: acélszobrok, hímzés, fotó, enteriőr, meseillusztráció, pirografika, mézeskalács, gyöngyékszer, patchwork, kerámia, tetoválás, rézdomborítás.

 

Nem véletlen, hogy a fesztivál megnyitóján, szombaton délután három órakor ott állt a színpadon a rácalmási városvédők teljes elnöksége a meghívottak: Balázs Péter bv-dandártábornok, pálhalmai parancsnok és Törköly László rendőr alezredes, dunaújvárosi kapitányságvezető-helyettes, valamint Schrick István polgármester mellett.

A polgármester felidézte a fesztivál ötletadóját is: Szalai Árpád korábbi városvédő egyesületi elnököt, aki talán maga sem gondolta volna, hogy gondolata ilyen sikereket, és főleg: tizenegy esztendőt megér! Schrick István hozzátette: az önkormányzat minden támogatást megad az ilyen civil kezdeményezésekhez.

Ez a fesztivál a családok, az egészség, a sport és a kultúra jegyében zajlott, igen sokféle és nagyon összetett rendezvényekkel, amelyekkel elsősorban a helyi és a környékbeli családokra számítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!