jégkorong

2021.03.01. 20:00

Hokibajnokságok: a felnőttek búcsúja, a fiatalok éledése

Befejeződött a jégkorongozók Erste Ligájának alapszakasza. A Dunaújvárosi Acélbikák lemaradt a rájátszásról, de a juniorok és az ifjúságiak még küzdenek, velük még bármi „történhet”.

Agárdy Csaba

Fotó: TSH Photo_Szucs Attila

Nincs még itt az ideje, hogy egyenleget vonjunk az idei Erste Ligáról, különös tekintettel a Dunaújvárosi Acélbikák szereplését illetően. Már csak azért sem, mert a koronavírus-járvány akárhogy is nézzük, egy kicsit felülírta az elvártakat. Össze-vissza meccsek voltak a bajnokság alapszakaszában, mert a járvány miatt hol az egyik, hol a másik csapat volt karanténban.

Ami bizonyos, az alapszakasz befejeződött, és nyolc csapat várhatja a folytatást, amikor már a rájátszásban kell bizonyítaniuk. A Corona Brassó, az FTC-Telekom, az SC Csíkszereda, a DEAC, a MAC HKB Újbuda, az UTE, a Gyergyói HK, az Opten Vasas HC játszhat a folytatásban.

Kamondy Dominik a junioroknál is bizonyít Fotó: MJSZ/Szűcs A.

Két csapat búcsúzott a további küzdelmektől: a Titánok és a Dunaújvárosi Acélbikák. A DAB alapszakaszbeli utolsó helye nemcsak a szurkolók, hanem a szakemberek számára is hatalmas meglepetés, mert talán mondhatjuk, az Acélbikák játékosállománya többre volt hivatott, mint amit produkált. Az mindenképpen váratlan, hogy a bajnokság elején csak néhány fordulón keresztül volt érezhető az, hogy a dunaújvárosiak bekerülnek a rájátszásba. És ami talán a dunaújvárosi szurkolókat a legnagyobb szomorúsággal töltheti el, nagyon gyorsan kiderült, ennek a csapatnak semmi esélye sincs arra, hogy az alapszakasz legjobb nyolc együttese között végezzen. (Ezt a témakört később kicsit alaposabban körbejárjuk.) De az élet megy tovább, így az Erste Liga is. A héten a szokásos módon a legerősebb csapatok választanak ellenfelet azokra a párharcokra, amelyekben az egyik csapat négy győztes mérkőzéséig megy a küzdelem. (Azt meg kell említeni, hogy a koronavírus-járvány miatt ebben a szezonban a bajnokságot rendező Magyar Jégkorong Szövetség a bajnokság középszakaszától eltekintett. )

Azért a dunaújvárosi jégkorongot kedvelőknek nem kell teljesen elkedvetlenedniük, mert például a felnőttcsapat közvetlen utánpótlását jelentő juniorok még esélyesek arra, hogy akár egy igen szép sikert elérjenek a bajnokságukban, és még az ifik is „harcban állnak”. Bár nehéz helyzetbe hozta magát a junior csapat, mert legutóbb Győrben 9–3-ra kikapott, de az biztos, hogy a rájátszásban bent vannak.

A szélsőséges eredmények ellenére egyébként semmi sem lefutott ennek a korosztálynak a bajnokságában, leginkább azért, mert ebből a korosztályból minden klubnál sokan játszanak fel a felnőttek közé, és befolyásolja az összeállítást a felnőttcsapat programja is.

U21: Győri Nemak ETO HC – Dunaújvárosi Acélbikák 9–3 (4–1, 2–1, 3–1)

DAB: Kamondy – Ambrus, Jadlószki (1), Pinczés 2, Subotic (1), Tamás 1 (1) – Gebei B., Piszmann M. (1), Barna, Gulácsi, Somogyi – Benke, Wéninger, Kis, Stefánek (1), Wolf – Vojnits. Vezetőedző: Borbás Gergely.

U18: Sportország SC – DAB 3–6 (1–2, 2–2, 0–2)

Piszmann Sándor három gólja igencsak hozzájárult a győzelemhez, de alapembert is vesztett a csapat, Lengyel Ákos kulcscsonttörést szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!