„Előttünk a város, mögöttünk a kormány”

2019.10.11. 07:00

Az itt élő polgárok jövőjéről, Dunaújváros további fejlődéséről döntünk

Cserna Gábor a Fidesz–KDNP helyi szervezetének elnöke kampányzáró sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Dunaújváros MJV polgármestereként az elmúlt ciklusban, és az önkormányzati polgármester- és képviselőjelölti kampány során is mindvégig az építés, a fejlesztés állt tevékenységük középpontjában.

Várkonyi Zsolt

Fotó: LI

Úgy fogalmazott, a megkezdett út felénél járnak, szeretnék – amennyiben a választók megtisztelik őket bizalmukkal – folytatni ezt a munkát az emberek érdekében, a köz javára. A polgármester sorolta azokat az eredményeket, amelyeket a város fejlődése, élhetőbbé tétele érdekében valósítottak meg. Hogy mennyi minden készült el ebben a városban, ha „körbenézünk”, nagyon jól látható, lapunkban is folyamatosan beszámoltunk róla.

Cserna Gábor, a Fidesz helyi elnöke, városunk polgármestere
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Cserna Gábor politikusként úgy összegzett a vasárnapi választás kapcsán: két markánsan ellentétes oldal feszül egymásnak. Egy jobbikos ország­gyűlési képviselő, Pintér Tamás vezette tömörülés, illetve a Fidesz–KDNP. Cserna szerint Pintér egyébként jobban tenné, ha a Parlamentben képviselné a várost, mert a térségben nem látják ennek eredményét, annak ellenére, hogy már több mint egy éve parlamenti képviselő. A polgármester szerint Pintér a mostani választást a megszűnőben lévő Jobbikból való jó kiugrási lehetőségnek tekinti. Viszont, aki nem tud a kormánnyal konstruktívan együttműködni, idézte Orbán Viktor miniszterelnököt a polgármester, azok a városvezetések nem életerősek. Mit is képviselnek a különböző egyesületek mögé bebújt pártok függetlennek álcázott jelöltjei? – tette fel a kérdést a polgármester.

A „szemkilövető Gyurcsánytól a fasiszta Jobbikig” összeálltak azok a pártok, amelyek egyedül gyengék, együtt pedig hiteltelenek. Mindez csak a pénzről és a hatalomról szól, gyakorlatilag egy kormányzati ellenpólust kívánnak felállítani. Így viszont várost működtetni, fejleszteni nem lehet. Ennek a kárát pedig a dunaújvárosi polgárok szenvednék meg. Megköszönte a kormány támogatását, kiemelve azt, hogy „Előttünk a város, mögöttünk a kormány”. Megerősítette, hogy október 13-án nem pusztán egy polgármesterről és a képviselőjelöltekről döntünk, hanem az itt élő polgárok, gyermekeik, unokáik jövőjéről, magáról Dunaújváros fejlődéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!