A szalamander visszatekintés is volt

2019.05.13. 17:30

Elbúcsúztak a végzős egyetemisták a várostól

A végzős egyetemisták selmeci hagyományokból eredő búcsúfelvonulását, az úgynevezett szalamandert pénteken este rendezték meg.

Pekarek János

A díszegyenruhába öltözött valétálók (végzősök) este nyolc órakor indultak el a Dózsa György út 33. számú kollégium elől, hogy a Városháza térre sétáljanak, bányászlámpákkal, fáklyákkal, diáktársaik, hozzátartozóik, tanáraik társaságában, a városlakók érdeklődésétől kísérve.

 

A városháza előtt Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester fogadta és köszöntötte őket. Mint mondta: a kígyózó szalamander minden lámpása nem csak a búcsú, de egy új álom, egy új út kezdetét is szimbolizálja.

Gál Roland, az egyetem valétaelnöke felszólalásában arról beszélt: senki nem bánhatja, hogy a Dunaújvárosi Egyetemet választotta.

Az egyetem főépülete elé visszatérve dr. habil András István rektor azt mondta: semminek nincs vége, de minden másképpen folytatódik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!