Szakmai és eszköz- támogatást kapnak

2019.04.11. 11:30

Együttműködés a Képzőművészeti Egyetemmel

A Magyar Képzőművészeti Egyetem részéről Radák Eszter rektor és Antal József kancellár, a Wesley-DaCapo Művészeti Iskola részéről Kurina Laura intézményvezető, a fenntartó Magyar Evangéliumi Testvérközösség részéről pedig dr. Iványi Gábor elnök látta el kézjegyével azt a dokumentumot, amely a két oktatási intézmény együttműködéséről szól.

Balla Tibor

A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben című projekt öt művészeti egyetem konzorciumi együttműködése során valósul meg. A projekt kiemelt célja: A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása és művészeti eszköztárának bővítése, a méltányos és minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférés biztosítása.

Dancs Esztella (jobbra), a Wesley-DaCapo egyik festészet tanára már részt vett egy továbbképzésen a „kisképzőn”

A Wesley-DaCapo Művészeti Iskola festészet szakának tanárai és diákjai csatlakoztak ehhez a projekthez. Nem csoda, hiszen ezen a tanszakon közel 70 diák tanul. Az 1–3. évfolyamban 3 csoport, Erdélyi Diána vezetésével, a 4–7. évfolyamig 1 csoport, Dancs Esztella vezetésével, és szép sikereket értek el a többi között a Pannon Oktatási Központ kalligráfia pályázatán, a víz világnapja megyei rajzversenyen (Somogyi Angelika 3. helyezést ért el). Két diákjuk felvételizett művészeti iskolába: Bilinszki Nikolett és Fazekas Anita. Mindketten felvételt nyertek a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolába, felkészítő tanáruk Dancs Esztella volt. Csikós Petra Krisztina művészeti felvételije is sikeres volt, Bodajkra és Székesfehérvárra is felvették, de várja még a pécsi visszajelzést. Az ő felkészítő tanára Erdélyi Diána volt.

Kántor Dorina a kalligráfi a pályázat oklevelével Fotó: Wesley-DaCapo

A projekt a szerződésben foglalt keretek között nyújt szakmai és eszköztámogatást az együttműködő intézmény számára a művészetpedagógiai módszertani megújítására (beleértve a hátrányos helyzetű tanulók számára az alap- és középfokú művészetoktatásban való részvételt elősegítő módszertani fejlesztések megvalósítását), az intézmény művészeti eszköztárának megújítására, a pedagógusok felkészítésére, a művészetpedagógiai munka támogatására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!