tombolnak a lángok

2019.03.18. 11:30

Ég a dobozüzem Mezőfalván! – FRISSÍTVE

Tűz ütött ki egy dobozokat gyártó üzem raktárában Mezőfalván, a Kisfaludy Károly utcánál. Papír és más alapanyagok égnek a mintegy háromszáz négyzetméter alapterületű épületben.

Horváth László

rhdr

11.30 – FRISSÍTÉS - A mezőfalvi önkéntes katasztrófavédők tájékoztatása szerint kedden délelőtt tíz órakor levonultak a helyszínről a tűzoltók. Az utómunkálatokban, a tűzfészkek szétterítésében nagy segítség volt a mezőfalvi gazdák rakodógépes közreműködése.

9.30 – FRISSÍTÉS - Olvasóink visszajelzései alapján hétfő reggel fél kilenckor még több kocsival dolgoztak a tűzoltók a mezőfalvi dobozüzemnél keletkezett tűznél. A forgalom viszont zavarzalan a 6219-es út érintett szakaszán.

23.00 – FRISSÍTÉS – Mezőfalva belterületén a dobozgyárnál újra zavartalanul halad a forgalom.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Mezőfalva belterületén, a 6219-es számú út 10-11. kilométerszelvényében 2019. március 17-én 19 óra 25 perc körül kigyulladt egy dobozgyár. A rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Az egyenruhások a forgalomkorlátozást 23 órakor feloldották, az útszakasz ismét zavartalanul járható.

20.00 – FRISSÍTÉS – Rendőrök irányítják a forgalmat a dobozgyár közelében.

A 6219-es számú út 10-11 kilométerszelvényében, Mezőfalva belterületén az út mellett lévő dobozgyár 2019. március 17-én 19 óra 25 perc körül kigyulladt. A tűzoltó munkálatok befejezéséig a rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A forgalom rendőri irányítás mellett halad. Kerülni Daruszentmiklós felé lehet. Lángokban áll ezekben a percekben is Mezőfalván a Wanapack Kft. egyik épülete, amit a községben dobozüzemként ismernek. A veszélyhelyzetet fokozta, hogy egy gázüzemű targonca is van/volt a helyszínen, ám az arra átterjedt tüzet elsőként oltották el a helyszínre érkezett egységek.

Az üzem a Dunaújváros, Mezőfalva, Sárbogárd körforgalmi csomópontban van, Dunaújváros irányában. A közelében benzinkút is található (a körforgalom másik oldalán), ám azt nem veszélyeztetik a lángok.

A riasztás 18.45 órakor kapták a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltók, azóta a helyieken kívül több hivatásos egység is dolgozik a tűz megfékezésén. Az üzem közelében teljes útlezárás van jelenleg a 6219-es út érintett szakaszán.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint: Papírdobozokat gyártó üzem raktára gyulladt ki március 17-én kora este Mezőfalván. A körülbelül háromszáz négyzetméteres, fémszerkezetű, hullámlemez borítású tárolóban nagy mennyiségű kartonpapír és azok készítéséhez használt alapanyagok kaptak lángra. A helyszínre elsőként a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik az oltással egyidejűleg egy propánbutángáz-palack tárolót is kiürítettek. A lángokat a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal közösen fojtották el. A tűzben a raktárral egybeépített üzemcsarnok falazata mögött további kartonpapír-göngyölegek gyulladtak meg. A tűzoltók a tárolóépület lemezborítását éjszaka erőgépekkel megbontották. A teljesen átizzott papírgöngyölegeket hétfő délelőttre oltották el. A tűz oltása az utómunkálatokkal csaknem tizenöt órán át tartott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!