átadták a pedagógusdíjakat

2019.06.11. 20:00

„A város büszke lehet kiváló pedagógusaira”

A múlt héten pénteken délelőtt a városháza C szárnyának rendezvénytermében adták át Dunaújváros hagyományos pedagóguselismeréseit.

Szabó Szabolcs

Az ünnepség a Sándor Frigyes Zeneiskola fiatal tehetségének, Baruts Ferencnek gitárelőadásával kezdődött.

A díjazottakat, a megjelent intézményvezetőket és szakembereket személyes hangvételű köszöntővel üdvözölte Cserna Gábor polgármester. Mint fogalmazott: – Egész évben számos hivatalos eseményen mondhatok köszöntőt, ám mindezek között a legnagyobb kihívás, a legnagyobb izgalom a pedagógusok köszöntése, munkájuk méltó elismerése. A „miért”-re abszolút személyes a válaszom. Azért, mert visszaköszönnek a pedagógusként eltöltött éveim, a mai napig tartó barátságok, a nagyszerű, tekintélyt parancsoló egyéniségek. Vannak önök között olyanok, akiket időről időre még most is felhívok, mert jók ezek a beszélgetések, vagy egy döntés meghozatala előtt hasznos megismernem egy számomra mércét és mértéket jelentő pedagógus véleményét.

A polgármester a helyi oktatás helyzetéről is szólt: – Tapasztalataim alapján azt mondom, hogy Dunaújváros büszke lehet intézményeire, oktatási hagyományaira, oktatási rendszerére. Önök sokéves tradíciót képviselnek, és nekem, Dunaújváros polgármesterének kitüntetett feladatom, hogy ezt ne csak a városvezetés, hanem a dunaújvárosi családok nevében is megköszönjem. A mi kultúránkban rendkívüli alkotások, kutatási, tudományos eredmények születtek és születnek. Ezeket az ismereteket önök adják át tanítványaiknak, akik fenntartják a nemzetet – reményeim szerint – az idők végezetéig. Tehát, bizton állíthatjuk, hogy kulcsszerep a pedagógusoké. Önök a klasszikus értékekre, a magyar hagyományokra épülő, korszerű és magas szintű oktatási rendszerünk főszereplői. Olyan értékorientált embereket nevelnek, akik képesek megfelelni változó korunk kihívásainak. Képesek szép családokat, közösségeket és a múltjához méltó nemzetet felnevelni.

Az önkormányzati elismerések átadása előtt, Díszoklevelet adtak át két pedagógusnak. Kundakker Ferencné 50 éve szerezte meg óvónői oklevelét a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben, ennek elismeréseként aranyoklevelet vehetett át. Schnemilich Rezsőné pedig 65 évvel ezelőtt szerezte meg tanári oklevelét a szegedi Juhász Gyula Pedagógusképző Karon. Ennek elismeréseként vasoklevelet vett át Cserna Gábor polgármestertől.

Az elismerésekről: Dunaújváros közgyűlése korábbi önkormányzati rendeletével a nyugállományba vonuló pedagógusok részére Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat, a kiváló oktató-nevelőmunkát végző pedagógusok elismerésére a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenységet végző, illetve elősegítő pedagógusok és az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozói elismerésére Dunaújváros Oktatásügyéért díjat alapított.

A díjazottak névsora

A Dunaújváros Oktatásügyéért díj: Papp Sándorné Kuruczleki Erzsébet, Kovács Piroska.

A Pedagógus Életpályáért Emlékérem díj: Fehér Teréz, Ambrusné Király Márta, Lieberné Sütő Kornélia, Siket István Lajosné, Sziklai Istvánné, Szabóné Galambosi Lívia, Tomasek Attila Árpádné, Rozmanicsné Takács Julianna, Medve Ilona Mária, Oláhné Utassy Erzsébet, Buruncz Márta, Kardos Ágnes, Geiszler Szilvia, Dobra László, Márk­liné Huszárik Mária, Sári Józsefné, Ácsné Tóth Erika, Dunai Zsolt Illésné, Maletáné Szabó Katalin, Patai Mária Zsuzsanna, Páger László.

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díj: Garai Zsuzsanna, Polányiné Boldog Katalin Márta vehette át az ünnepségen.

A kitüntetett pedagógusok köszöntő ünnepségének hivatalos része Gombos István alpolgármester pohárköszöntőjével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!