Minden településről 30 percen belül elérhető lesz egy négysávos út

2019.07.29. 07:00

A fejlődés alapja a korszerű infrastruktúra

Mindennek alapja a korszerű infrastruktúra. Különösen, ha az a közúti és vasúti közösségi közlekedéshez is kapcsolódik.

Várkonyi Zsolt

Fotó: LI

Pénteken többek között erről volt szó a Szabolcsi Nyári Fesztivál megnyitóján, amelyet megtisztelt jelenlétével dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Tanárki Gábor és a település polgármestere, Csányi Kálmán.

Az államtitkár megnyitó beszédében kiemelte: a magyar kormány intézkedései következtében ma 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben. A gazdaságélénkítő intézkedések között szólt az adócsökkentésekről, a polgárok könnyebb boldogulásáért meghozott döntésekről és természetesen a közlekedési infrastruktúrát erősítő fejlesztésekről. Ezek között említette Pusztaszabolcsra és a térségre vonatkozóan a vasúti fejlesztéseket, amelyek a település életét is kiemelten érintik. Az államtitkár kiemelte, hogy belátható időn belül zárul a sztráda-háromszög a település körül, így Pusztaszabolcson az M6-os, az M7-es és az épülő M8-as pályáknak köszönhetően háromszorosan is igaz lesz az, hogy a kormányzati tervek szerint idővel minden magyar településről 30 percen belül elérhetővé válik egy-egy négysávos út. Dr. Mosóczi László szólt a település északi elkerülő útjának megépítéséről és a vasúti fejlesztéshez kapcsolódó külön szintű vasúti átjáróról, amely a város északi elkerülő útjának részeként épül meg. Ehhez kapcsolódóan megköszönte dr. Dorkota Lajosnak, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgárának, dr. Galambos Dénesnek és Csányi Kálmánnak eredményes lobbitevékenységét is.

A pusztaszabolcsi nyári fesztivál a színes programok mellett kitűnő alkalom volt arra is, hogy a közlekedési infrastruktúra fejlesztéséről is beszéljenek Fotók: Laczkó Izabella

Dr. Galambos Dénes köszöntőjében kitért arra is, hogy a Pusztaszabolcsot elkerülő út és a vasúti felüljáró tervezési munkái hamarosan megkezdődnek, amelynek megvalósítására több mint 20 milliárd forintot biztosít majd a kormány.

Az M8-as fontosságát a miniszterelnöki biztos is kiemelte: Dunaújváros és térsége életére jelentős hatást gyakorol majd a megépülő M8-as autóút. Az erre felfűzhető ipari potenciál a paksi atomerőmű-beruházás gazdaságélénkítő és munkahelyteremtő szerepével együtt óriási lehetősége ennek a térségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!