Havonta egy termelői piacot terveznek

2020.10.19. 14:00

A Dunai Kincses Kert elsőre nagy sikert hozott

Remek ötletnek bizonyult a Dunai Kincses Kert termelői piac létrehozása, amely szombaton délután debütált Rácalmáson a Vizi Gábor vízitúra-megállóhelyen. A nem túl kellemes időjárás ellenére nagy volt az érdeklődés, három óra körül a környéken parkolóhelyet már nem volt egyszerű találni.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Minden új kezdeményezés veszélyeket rejt magában, így volt ez a Dunai Kincses Kert termelői piac esetében is. Nem beszélve arról, hogy a koronavírus-járvány ideje nem a tömegrendezvényekről szól.

Az biztos, hogy a piac szervezői – Szilágyi Irén és Tiringer Ákos – nem panaszkodhattak a debütálásra, hiszen ötven helyen kínálták a portékéikat az árusok, és a vevők sem maradtak el, bár lehet, sokan csak nézelődtek, egy kellemes szombat délutáni programnak tekintették a piaci látogatást.

Az biztos, rögtön a bejáratnál nagy sikere volt a székely kürtőskalácsnak, ahol időnként – nem tévedés – tizenöt méteres sor állt, de mellettük a lángosos sem panaszkodhatott a forgalmára.

Ha összességében nézzük a piacot, a kínálat nagy volt, ebből kiindulva a választási lehetőség is.

A legnagyobb érdeklődést talán a manapság minden vásárban, piacon nagyon kelendő házisajtok (2800 forinttól 8000 forintig kilójaként és természetesen fajtánként), a csilipaprika (a dunaújvárosi csililabor a többi között a Pentelei Parázzsal és az Újvárosi Fojtogatóval), a füstölt húsáruk jelentették, de a mézeseknél is sok vásárló érdeklődött.

Különlegességnek számított a Míves Ízek standja, ahova gyakorlatilag egy komplett cukrászda települt ki, volt is forgalmak bőven.

Végére hagytunk egy igazán különleges kézműves árukat kínáló standot, amelyet Gurisatti Gyula egykori búvár­úszó világbajnok, majd paralimpikon lövész és lánya Lilla, a szintén búvárúszó világbajnok „vezényelt”.

Nagyon kreatív, általában fából készült dolgokat lehetett náluk vásárolni. A humor sem maradt ki sem a termékek ötleteiből, sem a Gurisatti Gyula által előadott termékismertetőből. Számomra mindent vitt az a falióra, amely egy búvárúszó-uszonyra hasonlít – nem is kicsit.

A piac premierje tehát szépen sikerült, a következő Dunai Kincses Kert ideje: november 21-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!