péntektől vasárnap estig a tornászokat látja vendégül Győr városa

2018.11.15. 20:36

A csapatverseny mutatja meg, mit is ér a klub

Péntektől három napig tart majd Győrben a tornászok mesterfokú bajnoksága. Ezzel együtt rendezik meg a női szuper csapatbajnokság második fordulóját. A szuper csapatbajnokság első fordulóját tavasszal rendezték meg, amelyen második lett a Dunaferr csapata. Ma az egyéni összetett verseny lesz műsoron a csapatbajnokság mellett. Szombaton és vasárnap a mesterfokú bajnokság szerenkénti döntője következik.

Jankó Árpád

Emlékezetes, hogy a nemrég megrendezett világbajnokságon a magyar női tornászok közül egyedül Kovács Zsófia jutott be a legjobb huszonnégyes fináléba, és egyéni összetettben mind a négy számban szerepelt. A talajt leszámítva minden számban jól teljesített. Pedig kisebb lábfájással is küzdött.

A betegséggel, műtéttel „tarkított” és nehezített idei évben példamutatónak nevezhető az a helytállás, amivel Zsófia kiharcolta a remek világbajnoki eredményeket. Erre nyilatkozta Draskóczy Imre szövetségi kapitány azt, hogy minden elismerés és gratuláció Kovács Zsófiának és mesterének Trenka Jánosnak.

Trenka János, a Dunaferr SE edzője jó eredményt vár csapatától Fotó: ZsEedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Azt gondolom, hogy Zsófia esetében egy szép kezdet elején vagyunk – mondta. Reméljük a szövetségi kapitány jó jósnak bizonyul.

– Kezdek visszajönni – ezzel kezdte nyilatkozatát Kovács Zsófia, utalva az idei betegségre, műtétre. – És nagyon boldog voltam, hogy ez a világbajnokságom sikerült. Ha olyan eredményt érek el, mint amilyent a vb-n, akkor a ma kezdődő győri verseny miatt sem kell idegeskednem. A gyakorlatokon nem változtattunk, így a cél, hogy minél precízebben, pontosan csináljam meg azokat. Én vagyok a csapat kapitánya, de a többiek is nagyon ügyesek. Annak külön örülök, hogy Makovits Mirtill visszatért hozzánk.

A Dunaferr csapata Zsófián kívül: Böszörményi Csilla, Makovits Mirtill, Makai Lilla és Mayer Gréta. A csapatbajnokságon most is a négy legjobb eredmény számít majd. Trenka János vezetőedző a tavaszi eredmény után most az első helyben bízik.

– Számunkra a legfontosabb a csapatbajnokság eredménye. Utána pedig az egyéni összetett eredménye. Azt szokták mondani, és ez igaz is: a csapatverseny megmutatja, hogy milyen erős a klub – mondta Trenka János. A mesterfokú bajnokságban tizenkét tornászt jelöltek ki. Köztük van természetesen Kovács Zsófia. Belőlük, a gyakorlataikból áll majd össze a versengés. Természetesen a szerenkénti viadalon is szerepel a tizenkét versenyző.

Zsófia feladatai

Kovács Zsófiának a tét egyéniben a hatos döntőbe való bekerülés.

Ez leginkább korláton, gerendán és talajon várható.

A fiúk között is van valaki, akinek szurkolhatunk. Varga Gyula edző tanítványa is versenyez Győrben.

Több korcsoport versenyez majd külön.

Ezt az utánpótlás-viadalt azért vezette be a szövetség, hogy népszerűsítsék a tornasportot.

Zolta Benjamin serdülő csoportban mutatja meg tudását, ügyességét.

Remélhetőleg a legjobb tudásuk szerint szerepelnek majd az idényzáró győri tornászseregszemlén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!