nem a ruha teszi...

2019.05.09. 13:30

Mert a látszat elég gyakran csalóka...

Az ember az élete során számtalan beszélgetésben vesz részt, és a legtöbb esetben a „borítójáról ítélik meg a könyvet”.

duol.hu

Lehetsz bármilyen intelligens, okos, ha kishitű, határozatlan ember vagy, nem leszel sikeres a munkádban. Igaz, mindenhol azt hangoztatják, hogy a külső nem számít, de ez nem igaz. Az ápolt, rendezett megjelenés alapvető elvárás, hiánya felháborodást okoz. Vállaljuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk! – szoktuk hangoztatni. Igen, persze. Mégis igyekszünk kedvező képet kialakítani a személyiségünkről. Például egy állásinterjún. Mindig ezeket kell figyelembe venni: magabiztos legyél, ápolt, határozott, talpraesett, hogy meg tudd győzni azt a másikat, te vagy a legalkalmasabb a meghirdetett pozícióra.

Viszont az is fontos, hogy a társasági életet ne csak a munkahely jelentse, mert abba egy idő után belefáradunk, hogy igyekszünk folyamatosan a legjobb arcunkat mutatni. Ha a barátaink elhívnak valahová minket, fogadjuk el a meghívást, mert ha túl sokszor utasítjuk el, akkor már nem fognak hívni.

A 21. században már számos lehetőségünk van az ismerkedésre is az internet segítségével, de én sajnálom, hogy már nem élhetjük meg azt, hogy például a bizonyos nagy Ő-vel randin ismerkedjünk meg, ne pedig a neten. Az tény, hogy az emberek 80 százaléka ez utóbbi módon talál társra, és sokszor csalódás a vége. Szerintem amikor még nem volt ez az internetes világ, sokkal több önbizalommal rendelkeztek az emberek. Azt vettem észre, hogy mindenki verseng mindenkivel, és már annyira bosszantó, hogy állandóan leszólja az egyik ember a másikat. Miért nem a saját életünkkel foglalkozunk? Hiszen a látszat elég gyakran csal.

Ráduly Cintia 11/2. Lorántffy középiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!