Sportvilág

2014.08.28. 17:40

Vízilabda: Japán legyőzése után a házigazda következik a vb-n

Madrid - Csütörtökön Japánnal találkozott az U18-as női vízilabda világbajnokságon a magyar válogatott, amely a három dunaújvárosi pólós vezérletével hat góllal győzött. A negyeddöntőben ma este jóval nehezebb feladat következik.

Gallai Péter

A magyar gárda csoportmásodikként találkozott a B jelű négyes harmadikjával, Japánnal.

Magyarország–Japán

20-14 (5-3, 5-3, 7-2, 3-6)

Gólszerzők: Horváth 5, Szilágyi, Gurisatti 4-4, Varga 2, Tóth, Farkas, Leimeter, Kuna, Hertzka 1-1.

A találkozón végül sima magyar siker született, a három Dunaújvárosi Főiskola játékos – Gurisatti, Szilágyi, Horváth – ismét csapata legeredményesebbje volt.

Petrovics Mátyás edző így értékelt a szövetség honlapján: – Nagyon felkészültünk Japánból, muszáj volt, ugyanis rendhagyó módon vízilabdáznak támadásban és védekezésben is. Mondhatom, hogy a lányok 100 százalékban betartották a taktikai felkészítés során a szakmai vezetést által kérteket, ezért dicséret illeti őket.

Az olaszok majdnem megégtek ellenük, nekünk is okosnak kellett lenni, és azok is voltunk. Nem hibáztathatom a játékosokat a becsúszott hibák miatt, hiszen a mi játékunk pörgős, néha elviszi a lányokat a hév, a forró fej. Ráadásul a negyedik negyedben, nem tagadom, kicsit már pihentünk a holnapi meccsre. Szerencsére újabb betegünk nincs már, a gyomorproblémák kezdenek eltűnni, és ez nagyon fontos a spanyolok elleni meccs előtt. Vannak kisebb-nagyobb húzódások, de mindenki azt mondta, hogy játszani akar pénteken.

Petrovics Mátyás hozzátette: – Nem titok, hogy a spanyolok nagyon erősek, a világbajnokság egyik esélyesei, és mivel hazai pályán játszanak, sokan szeretnék, ha ott lennének a legjobb négy között... Kint voltunk a hollandok elleni találkozójukon, tele volt az uszoda, így az atmoszféra különleges lesz, nagy lesz a nyomás. Viszont nekik lesz nagyobb veszítenivalójuk, és ezt kihasználhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!