átigazolások

2018.03.25. 21:20

Négyen távoznak, hárman biztosan érkeznek a DKKA csapatába 

Négy kézilabdázó távozik a női NB I-ben szereplő Dunaújvárosi Kohász KA csapatából, de már három játékos érkezése is biztos.

MTI

Oguntoye Viktória közelít a régi nagyszerű formájához Fotó: ZsE

A klub honlapjának beszámolója emlékeztet arra, hogy a jobbátlövő Kovács Anna távozása már korábban eldőlt, ő Debrecenbe távozik. Újdonság, hogy Bulath Anita és a kapus Oguntoye Viktória is Debrecenben kézilabdázik nyártól. A tapasztalt átlövő 2009 és 2011 között már volt a DVSC játékosa, amellyel a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt. Takács Dusmátának utánpótlásedzői állást kínáltak Dunaújvárosban, a döntés az ő kezében van ennek elfogadásáról.

Franciaországi kölcsönszerződésének befejeztével nyáron visszatér a kapus Csapó Kyra, aki jelenleg a Bajnokok Ligája-negyeddöntős Metz csapatát erősíti.

Oguntoye Viktória közelít Debrecenbe távozik Fotó: ZsE

A Siófok KC együttesétől visszatér a dunaújvárosi nevelésű, 31-szeres válogatott balszélső Erdősi Ildikó. A beálló posztra Sirián Szederke érkezik Debrecenből, aki ugyancsak válogatott kerettag.

A DKKA ügyvezetője, Szemenyei István így kommentálta a felnőttkeret változásait:

– A távozások mögött nyilvánvalóan különböző és összetett okok játszanak szerepet, de az egész átigazolási időszakkal kapcsolatban kiemelném, hogy nem tudunk és nem is akarunk nálunk tehetősebb klubokkal versenyezni. Több játékosunk, így Cifra Anita, Camila Micijevic is hosszabbított, Csapó Kyra Metzből, Erdősi Ildikó Siófokról tér vissza Dunaújvárosba, s természetesen sok szeretettel várjuk Sirián Szederkét is, aki egy nagyon tehetséges játékos, nem véletlenül mutatkozhatott már be a felnőttválogatottban is. Monori Orsolya sérülése és Bulath Anita távozása miatt a szakvezetés tárgyal egy belső poszton használható játékossal is, vele közel a megállapodás, amint lezárjuk, úgy természetesen erről is értesítjük szurkolóinkat. Több nyilatkozat is megjelent a közelmúltban a klubok részéről a fizetésekről a külföldi és a magyar játékosok viszonylatában, mi ezzel kapcsolatban tartjuk azt az álláspontot, hogy nem szeretnénk belemenni egy esetleges bérversenybe, mert a jövőnkre, stabilitásunkra is gondolni kell. Továbbra is próbálunk magyar fiatalokat szerephez juttatni, ott kopogtat a felnőttcsapat kapuján Nagy Zsuzsanna, Mihály Petra, Braun Csenge, jelenleg is a felnőttegyüttest erősíti Vártok Ramóna, Grosch Vivien, Klujber Katrin, Molnár Beatrix és Nick Viktória is, s még több saját nevelésű játékost szeretnénk felhozni a felnőttkerethez, s ne feledkezzünk meg kölcsön­adott játékosainkról, Kemény Dóráról, Moutsogianni Dorkáról sem, akiknek természetesen figyeljük a fejlődését. Az ifjúsági korosztály befejezése és a felnőtt NB I mezőnye között van egy jelentős szakadék, amit mi fiatal játékosaink forgatásával, különböző szintű versenyeztetésével próbálunk áthidalni, hiszen hosszú távra tervezünk velük.

– Nemcsak akadémiánk felnőttcsapatának keretében, hanem a szakmai stábban is lesz változás – árulta el az ügyvezető.

– Horváth Tibor távozik az irodavezetői posztról, az ő feladatkörét szétosztjuk a jelenlegi stáb tagjai között, illetve Imre Vilmos klubmenedzseri pozíciót tölt majd be egyesületünknél. Az ő feladatai között fog szerepelni a szakmai munka segítése, tartja majd a kapcsolatot a szövetséggel, a ligával, igyekszik segíteni a tehetséges játékosok felkutatásában is. Az ő kvalitásait ismerjük, ráadásul egy újabb dunaújvárosi kötődésű szakembert hozunk haza, ez is nagyon fontos szempont volt Imre Vilmos tudása, tapasztalata és kapcsolatrendszere mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!