Mihók Attila csapatára egy nehéz meccs vár, de kell a siker

2019.01.04. 21:11

Szentesen kezdődik az új év

Szabó Szabolcs

Kezdjük némi visszapillantással: a 2018-as esztendő bizonyára arany betűkkel vésődik majd be a dunaújvárosi póló nagykönyvébe, hiszen a mindenkor ambiciózus, ám lehetőségeit tekintve azért korlátok között mozgó újvárosi klub két hatalmas nemzetközi sikert is elkönyvelhetett: behúzták a második számú nemzetközi trófeát, a LEN Kupát, majd a világ vízilabdás közvéleményének meglepetésére, drámai csatában megnyerték a nemzetközi Szuperkupát, amely igazi történelmi siker volt.

Komoly kihívások várnak Mihók Attilára 2019-ben is Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Itt meg kell állnunk egy kitérőre. A napokban a Nemzeti Sport egyoldalas összeállításban vont mérleget a hazai női póló 2018-as teljesítményéről. E mérlegben természetesen vaskos szerepet kapott a DUE Maarks Graphics gárdája is. A sportlap szakavatott munkatársai az év edzője címet a magyar bajnok és kupagyőztes UVSE trénerének, Benczur Mártonnak adták. Tisztelettel adózunk Benczur munkássága előtt, hiszen valóban egyeduralkodónak tűnő együttest rakott össze az egyébiránt is remek erőkből álló újpesti csapat játékosaiból. Ám még emellett is kérdés: mit is kell még teljesítenie egy vidéki klub trénerének, hogy itthon a csúcsra érjen...

Más: január 6-án, vasárnap 18 órakor a szentesi uszodában kezdi meg az új esztendő kihívássorozatát az újvárosi női pólócsapat, amelynek illene begyűjtenie a fontos bajnoki pontokat, hiszen az alapszakasz végelszámolásánál nagyon is szükséges lesz, hogy legalább a második helyen végezzen.

Mihók Attila csapata az eddigi kilenc forduló során 24 pontot szerzett, amíg az aktuális rivális csongrádiak kilenc egységgel a hatodik helyen állnak a tabellán. A jelenlegi pozíciója ellenére illendő komolyan venni a szentesiket, hiszen már a szezonban is többször okoztak komoly gondot ellenfeleiknek.SzSz

A hollandokkal kezd a válogatott

Mint arról korábban beszámoltunk, Bíró Attila szövetségi kapitány már kijelölte keretét a következő világliga/Európa Kupa selejtezőkre. A keretben négy, újvárosi pólós is helyet kapott. Január 12-én a hollandokkal játszunk idegenben. „Az Európa-bajnok Hollandia erejét nem kell különösebben ecsetelni, de felvesszük velük a versenyt” – nyilatkozta Bíró.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!