Kenutól az amerikaifutballig

2018.05.20. 15:30

Minden, ami sport és zene – börzét tartottak a Fabó Éva uszodában

Immáron 9. alkalommal rendezték meg a helyi nagy sportág- és hangszerválasztót, amelyre több mint ezer fiatal látogatott ki pénteken a Fabó Éva Sportuszodába.

Szabó Szabolcs

Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Börze

– Győző bá’! Velük mi legyen? – kérdi egy, a vízből éppen kimászó fiatalember trénerét, miközben egy kenu hasít el mellette, amelyet két határozott ifjú hölgy terelget a Fabó Éva Sportuszoda kültéri medencéjében. Egy átlagos napon mindez furcsán hatna, de nem most, azaz pénteken délelőtt valamivel reggel kilenc óra előtt, pár perccel az immáron hagyományosnak mondható dunaújvárosi nagy sportág- és hangszerválasztó napján. Amerre nézünk, vagy labda pattog, vagy valamilyen sportági bemutató zajlik, a helyi egyesületek láthatóan bizonyítani kívánják a leendő utánpótlásnak, hogy érdemes őket választani. A klasszikusnak számító és népszerű csapatsportágak mellett a némileg talán kevesebb figyelmet kapó egyesületek képviselői is mindent megtettek azért, hogy felkeltsék az óvodások, a diákok, no és persze a szülők figyelmét.

Fotó: Hankusz Kálmán / DH

 

Lendületesen

A sport- és muzsikabörze tematikája követte a korábbi években már megszokottnak mondható menetrendet. Délelőtt szervezetten érkeztek az óvodás és iskolai csoportok, délután pedig már a családoké a volt a pálya, azaz fiatalok és szülők közösen szemlézhették az országos színtéren is gazdagnak számító kínálatot. Sportos program révén, a főszervezők is lendületes köszöntőkkel vezették fel az eseményt. Cserna Gábor polgármester elmondta, május a nagy rendezvények hónapja a város életében. Több ezer érdeklődőt vonzott a Májusi Mulatság, valamint az immáron 34. alkalommal jelentkező bringatúra, a hónap végén pedig érkezik a Parázs Varázst is magában foglaló családi hétvége. E sorba remekül illeszkedik a sportág- és hangszerválasztó, amely egyrészt kiválóan szimbolizálja a város gazdag sportéletét, másrészt remek lehetőséget nyújt a fiataloknak és a szülőknek, hogy megtalálják a diákok számára leginkább megfelelő sportágat.

 

Hozzájuk legközelebb álló

 

A rendezvény keretében pedig bemutatkozik a város két, méltán népszerű zenei műhelye is. Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rendőr alezredese is köszöntötte a résztvevőket, és arra hívta fel a figyelmet, hogy bűnmegelőzési szempontból is fontos, hogy a fiatalok megtalálják a sport és a zene kínálta értékteremtő lehetőségeket. A program főszervezője Pető Zsolt, a Euroshow Kft. ügyvezetője, valamint a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának elnöke arra kérte a fiatalokat, hogy hallgassanak a szívükre, próbáljanak ki minél több sportágat és hangszert, és válasszák ki a hozzájuk legközelebb állót, mert a sport és a zene által maradandó élményeket szereznek majd. Pethő Zsolt kiemelte, a dunaújvárosi sportág és hangszerválasztón több mint 23 sportág mutatkozott be a Fabó Éva Sportuszodában, az érdeklődők pedig megismerkedhettek a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola zenei kínálatával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!