Sport

2017.08.31. 18:25

Öt magyar bajnoki címet szereztek a veterán birkózók

A hét végén rendezték meg Miskolcon az ez évi veterán országos birkózóbajnokságot, amelyen két szőnyegen 80 sportoló küzdött az érmekért és a bajnoki címekért. Közte a Dunaferr SE képviselői is.

DH-információ

Sajnos a szerencsétlen időpontválasztás miatt sokan nem álltak rajthoz, ugyanis a nyári szabadságok, valamint a családi nyaralások egybeestek a felkészüléssel. Fehér Krisztián edző tájékoztatójából tudjuk, hogy a Dunaferr Sportegyesület négy versenyzővel képviseltette magát.

Kemény Norbert az A korcsoport (35-40 évesek) 100 kg-os súlycsoportjában kötöttfogásban aranyérmet, szabadfogásban pedig bronzérmet szerzett.

Balról Iván László, Pupp János, Kemény Norbert, Király Ferenc és Fehér Krisztián edző Fotó: Dunaferr

Iván László az A korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában kötött- és szabadfogásban is egyaránt a dobogó második fokára állhatott fel. Pupp János az A korcsoport +130 kg-os súlycsoportban kötött- és szabadfogásban sem talált legyőzőre, mindkét kategóriában magyar bajnoki címet szerzett. Király Ferenc a D korcsoport (51-55 évesek) 130 kg-os súlycsoportjában kötöttfogásban és szabadfogásban is az első helyen végzett.

Fehér Krisztián hozzátette: - A négy versenyző közül Király Ferenc teljesítménye volt kiemelkedő, hiszen a legtöbb mérkőzést ő nyerte. A csapat minden tagja becsületesen küzdött, kihozta magából a maximumot. A produktumra nem lehet panasz, hiszen összességében öt arany- mellett egy ezüst- és egy bronzérem került a dunaújvárosi csapathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!