C2 férfi 1000 méteren négy duónak is szoríthatunk Szolnokon

2020.07.21. 07:00

Most a párosokon a sor!

Ma ismét Szolnokon folytatódik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által életre hívott felnőtt- és utánpótlás edzés-versenysorozat. A Dunaferr Sportegyesület öt versenyzője állt rajthoz a rangos seregszemlén.

Szabó Szabolcs

20190723 Kajak-kenu edzés Slihoczki Ádám Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által életre hívott edzés-versenysorozat kiemelt célja, hogy segítsen megtalálni a legjobb egységeket, amelyek a még hiányzó olimpiai kvóták megszerzéséért jó eséllyel indulhatnak majd csatába az európai pótkvalifikációs viadalokon, amelyek közül az egyik jövő tavasszal Szegeden lesz.

A ma 10 órakor kezdődő szolnoki edzésversenyre 29 hazai egyesület közel másfél száz versenyzője nevezett, tehát ezúttal is egy kiváló mezőnyben kell majd helyt állniuk a dunaújvárosiaknak, aki komoly edzésmunkát végeztek az elmúlt hetekben is.

Huszonkilenc hazai egyesület nevezett

Molnár Gergely, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztály vezetőedzője a Hírlapnak elmondta:

– Természetesen bizakodunk a jó szereplésben, ám nehéz előzetesen bármit mondani, hiszen a riválisok is komolyan készülnek. Kiss Balázs esetében a mai szolnoki verseny kiemelten fontos, hiszen akár arról is dönthet, hogy a következő időszakban az egyesre vagy a párosra fókuszálunk majd leginkább. Magam is kíváncsian várom, miként teljesítenek majd a szegedi Zombori Dominikkel. Szintén kérdőjel, hogy mit mutat majd az ún. svéd páros (a kenusoknál azt a párost, ahol két térdeplő sportoló egy oldalon evez, nevezik „svéd” párosnak, mert a nemzetközi mezőnyben elsőként a svéd kenusok próbálkoztak ilyen összeállítással – a szerk.) – Adolf Balázs és Fejes Dániel, aki berobbantak az élmezőnybe, és számos jó eredményt hoztak az elmúlt időszakban.

Lássuk hát a Dunaferr SE küldöttségét:

C2 férfi felnőtt 1000 méter döntő I.:

Slihoczki Ádám (Dunaújváros) – Kocsis Ádám (NKM Szegedi Vízisport SE), Hajdu Jonatán Dániel (Dunaújváros) – Fekete Ádám (Újpesti Torna Egylet), Zombori Dominik (Szeged) – Kiss Balázs (Dunaújváros), Bucsi Bence – Kovács Máté András (mindketten Dunaújváros.

K2 női ifjúsági U17-U18 500 méter:

Boldis Csenge (Dunaújváros) – Rugási Csilla (Központi Sport- és Ifjúsági SE).

Ami a magyar kajak-kenu sport további aktuális programját illeti, július 25-én Rác­kevén rendezik meg a Maraton Edzésversenyt (7 Sziget Maraton Ráckeve néven), szintén e napon három település ad otthont a Vízitúra Kupának (Ráckeve, Leányfalu, Szarvas).

Július 28-án szintén Szolnokon bonyolítják le a következő felnőtt, parakenu és utánpótlásversenyt. Augusztus 7. és 9. között pedig Fadd-Domboriban rendezik az idei vidékbajnokságot.

Az újvárosi Slihoczki Ádám ezúttal a szegedi Kocsis Ádámmal térdel össze egy hajóban Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A szövetség elkészítette a menetrendet az olimpiáig

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége a közelmúltban elfogadta módosított szakmai előterjesztéseket, így 2021 végéig megvan a felnőtt, és a para gyorsasági válogatott felkészülési programja. Jövőre rendkívül mozgalmas szezon vár a versenyzőkre, mert a tokiói olimpiai mellett pótkvalifikációs versenyt, világkupákat, Európa-bajnokságot, és gyorsasági világbajnokságot is rendeznek – közölte a kajakkenusport.hu szakportál. „Nagy segítség, hogy lesz világkupa idén, ezen a hazai rendezésű nemzetközi viadalon versenyzőink felmérhetik tudásukat, ami fontos támpont az olimpiai felkészülés szempontjából – fogalmazott Hüttner Csaba, a felnőttek szövetségi kapitánya. Az őszi verseny után pedig arra fogunk koncentrálni, hogy a pótkvalifikáción megszerezzük az hiányzó kvótákat. Mondanom sem kell, mekkora előny, hogy ennek az eseménynek szintén Szeged adhat majd otthont jövő májusban.” C-2 1000 méteren azok a párosok indulhatnak, amelyek az idei edzésversenyeken, valamint az augusztusi magyar bajnokságon jól teljesítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!