Sport

2017.08.30. 18:05

Szenvedélyük a motorcsónak! A válogatottban szereplő ifjak maradnának is ennél a sportnál

A dunaújvárosi rendezésű Formula Future ifjúsági és gyermek motorcsónak világ- és Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagjaként többek között helyi, és környékbeli fiatalok is megmutathatták tudásukat.

Balogh Tamás

Pap Péternek ezer dolga akadt ezen a világbajnokságon, de az egyik szeme a fián volt, aki nagy büszkeségére rajthoz állt a futamokon.

Pap Péter büszke volt fiára, hogy versenyezhetett

- Büszkeséggel tölt el, hogy Dominik is itt versenyzett. Nem vártam el tőle semmi különöset. Azt szerettem volna, hogy szeresse meg ezt a sportot, és jól szórakozzon. Kilencévesen nincs egyéb feladata. Könnyen súgtam neki, hiszen az utóbbi néhány évben én is beleszerettem ebbe a sportágba. Nem féltettem, mert tudja kezelni a hajót. Valamennyien komoly világbajnokoktól sajátították el a tudást, és ez egy biztonságos kategória. Hogy nehéz volt? Teher alatt nő a pálma!

A jövő reménységei többek között a dunaújvárosi legendás pilótától, Cserni Bélától vehették át a díjakat Fotók: Ady Géza, Balogh Tamás

Pap Dominik Dunaújvárosban a Waldorf iskolába jár, most lesz harmadikos.

- Én mondtam apának, hogy szeretnék hajózni, amibe ő beleegyezett. Jelentkeztünk és elmehettünk az edzésekre. Egyre jobban ment és akkor kitaláltuk, hogy motorcsónak-versenyző leszek. Így kerültem ide. Nagyon tetszett ez a megmérettetés, jó volt itt lenni, és nem is volt veszélyes. Az egyik napon kerekedett széltől kicsit izgultam, de végül akkor is jól sikerült.

Tiringer Márk óriási lehetőségnek érezte a szereplést

Életem lehetősége volt! - mondta Tiringer Márk, a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola leendő nyolcadikosa. - Idén nyáron ismerkedtem meg ezzel a sportággal. Édesanyám javaslatára próbáltam benne szerencsét. Óriási lehetőségnek éreztem, és egyből jelentkeztem rá. Nagyon tetszik, hogy szabad levegőn és a vízen zajlanak az események. Szeretem a hajót vezetni. Az is imponál, hogy nagyon sok óvintézkedést tesznek azért, hogy a balesetek lehetőségét kizárják. Egyik nap jól mentem, de másnap gyengébbre sikerült a teljesítményem, hiszen hármat hibáztam. Ezeket a gyakorlatokat most már nagyon megtanultam, és többé nem fogom elrontani! - fogalmazott.

Páncsics Máté megszerette a sportágat

A kilencedikbe készülő Páncsics Máté Bajáról érkezett, és nagyon élvezte ezt a versenyhétvégét: - Remekül éreztem magam, mert kiváló társaság jött össze. A felnőttek és az edzőink is nagyon jók voltak. A kanyartechnikámban kell még fejlődnöm. A hajók szuperek, könnyen hozzászoktunk, és a nagyobb szélben is biztonságosan tudtunk velük haladni. A verseny az utolsó pillanatig izgalmas volt. Sajnos a végén, a döntőbe kerülés előtt az ellenfeleim előnyre tettek szert. Megszerettem ezt a sportot, és ha lesz rá lehetőségem, maradok is a motorcsónaknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!