Sport

2017.08.30. 18:10

Becses és szép ez az ezüstérem: Második helyen végzett a női vízilabda-válogatott

Második helyen végzett a tajvani Universiadén a magyar női vízilabda-válogatott, ám sem a lányok, sem a szakvezetés nem élte meg tragédiaként azt, hogy a fináléban kikaptak az Egyesült Államoktól. Sőt, büszkék az elért eredményre.

Gallai Péter

A fárasztó bajnoki és kupa, valamint nemzetközi klubszereplés után nem sok pihenője maradt azoknak a dunaújvárosi játékosoknak, akik ott lehettek a tajpeji seregszemlén, nem győzzük elégszer hangsúlyozni - mert fontos -, az olimpia utáni második legnagyobb seregszemlén, ahol a világ minden részéről érkező főiskolai és egyetemi tanulmányokat folytató sportolók mérhették össze erejüket. Az Universiadén szerepelt nyolc DUE-Maarsk játékos közül többen a budapesti vb-re készülő csapat bő keretével kezdték meg a felkészülést, majd a szűkítés után Mihók Attila vezetésével Dunaújvárosban folytatták a többiekkel a munkát. Gurisatti és Szilágyi pedig a vb után sem lazíthatott, hiszen Bíró Attila szövetségi kapitánnyal utaztak ki a csapat után.

Amint a képen is látszik, a lányok a második helynek is nagyon örültek Fotó: Gurisatti Gréta

A végén kedden ezüstérmes lett a csapat, az ezen a versenyen is domináló Egyesült Államok ellen (16-9-re nyertek), valljuk be, nem sok esélyünk volt. Ám ennek ellenére sok pozitív hozadéka volt a szereplésnek, és a lányok a második helynek is roppantul örültek. - A fináléban nem volt sanszunk, egy pozitívuma volt a mérkőzésnek, Parkes centerjátéka - erősített rá Bíró Attila a szövetség honlapján olvasható értékelésében.

Majd az egész versenyről is beszélt: - Minden szakértő azt mondta, hogy a valaha volt legerősebb Universiade volt a mostani, nem ütközött a világbajnoksággal, így a magyar válogatottat kivéve az első hét helyezett világbajnoki erősségű csapattal jött.

A szakvezető szerint pozitív hozadéka a tornának, hogy azok, akik eddig a bő keretnek voltak tagjai - vagy még annak sem -, beleszagolhattak a légkörbe. Bíró Attila hangsúlyozta, a folytatásban is menedzselni kell ezt a csapatot, ezt a korosztályt, mert jó játékkal, a jövőben a felnőttválogatottba is bekerülhetnek a kerettagok.

- Ennek érdekében még tovább kell fejlődni, ahhoz pedig ilyen szintű tornákra van szükség. Akkor játszottunk a legjobban, amikor leginkább kellett. A negyeddöntőben picit gyengébb pólóval, de továbbjutottunk, az elődöntőben pedig pazarul vízilabdáztunk. Minden elismerésem a játékosoké, és Mihók Attilának is köszönöm az egész nyáron végzett munkát. Boldogok a lányok, ez egy becses és szép ezüstérem, azt gondolom, mindenképpen elégedettek lehetünk - tette hozzá.

Az ötödik helyen végzett a férfi vízilabda-válogatott, miután a szerdai helyosztón hat góllal legyőzte Japán csapatát. Ez volt az utolsó érdekeltség az egyetemisták és főiskolások tajpeji multisport-eseményén, amelyen a magyar küldöttség öt arannyal, öt ezüsttel és négy bronzzal a 14. helyen zárt az éremtáblázaton. Első lett Szatmári András (vívás, kard), Márton Anna (vívás, kard), Kreiss Fanni (vívás, tőr), Olasz Anna (nyíltvízi úszás, 10 km) és Baji Balázs (atlétika, 110 gát).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!