Sport

2014.08.26. 19:18

U18-as vb: a dunaújvárosi pólósok jeleskedtek

Madrid – Kedden második mérkőzését játszotta a magyar ifjúsági női vízilabda-válogatott a világbajnokságon, a lányok Németországnak esélyt sem adtak.

Gallai Péter

Az első összecsapáson a végső győzelemre leginkább esélyesnek tartott Egyesült Államoktól kapott ki öt találattal Petrovics Mátyás szövetségi edző együttese, amely betegségtől megtizedelve is derekasan helyt állt a meccsen. Kedden a következő ellenfél a német gárda volt, amelynek fölényes legyőzése nem okozott gondot. A góltermelésben ismét jeleskedett a Dunaújvárosi Főiskola VE játékosa, Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta, de Horváth Brigitta is betalált.

Magyarország–Németország 22-3 (6-1, 3-1, 4-0, 9-1)

A magyar gólszerzők: Szilágyi 6, Kuna 5, Gurisatti 4, Farkas 2, Máté, Hertzka, Leimeter, Horváth, Tóth 1-1.

A meccs tulajdonképpen az első negyedben eldőlt, a két válogatott nem volt egy súlycsoportban egymással. Petrovics Mátyás minden játékosnak lehetőséget adott, akik szintén gólokkal vették ki részüket a sikerből. Két forduló után a vb góllövőlistáját Szilágyi vezeti kilenc találattal.

A csoport záró meccsén szerdán Új-Zéland lesz az ellenfél. A mieink abban az esetben lehetnek még csoportelsők, ha nyernek és a németek is megverik az Egyesült Államokat, amire vajmi kevés az esély.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!