Báró Vilmos

2019.11.28. 07:00

Black Friday őrületben szenvedünk

Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája

Hogy mi is ez a Black Friday? Gyakorlatilag egy Amerikából származó „akcióhullám”, amikor számos terméket olcsóbban tudunk beszerezni.

Ilyenkor főként a számítástechnikai cikkek a legkeresettebbek, amelyekhez a hirdetések szerint Black Friday idején akár 70%-kos kedvezménnyel is hozzájuthatunk.

Az Európára is átterjedt karácsonyi akció Amerikában a Hálaadást követő pénteken van, nálunk akár karácsony előtt két háromnapos periódust is jelenthet, de vannak áruházak, ahol akár egy hétig is eltarthat a fekete péntek.

Sokan a nagy karácsonyi bevásárlást teszik erre az időszakra, a tetemes spórolás reményében. A boltok valóban- legalábbis látszólag- sok kisebb-nagyobb akcióval várják a vásárlókat, akik sok esetben szó szerint megrohamozzák az adott bevásárlóközpontot, boltot. A legtöbb helyen manapság internetes vásárlások alkalmával is élnek a Fekete Péntek lehetőséggel.

Érdemes azonban ébernek lenni, mert nagyon gyorsan kifogyhat egy adott leárazott termék, utána pedig azt csak normál áron vehetjük meg, vagy igazából nem is olcsóbb, csak annak titulálják.

Személyesen tapasztaltam meg néhány éve, hogy a Black Friday-kor kiválasztott terméket két hét múlva sokkal jutányosabb áron kaphattam volna meg.

Jó, nem minden boltban van ez így, de bizony én azóta csínnyán bánok a fekete pénteki akciókkal.

Címkék#Séta-Hild

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!