Szélhámosság

2024.05.22. 14:05

További részletek derültek ki Magyar Péter bizalmasának bűnügyéről

A megkárosítottak zöme azóta sem kapta vissza a pénzét.

MW

Magyar Péter Debrecenben

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Molnár Péter

Nejlonzacskókban, benzinkutaknál vagy a plázák parkolójában fizették ki S. Mária és az általa működtetett bűnszervezet tagjai azokat az ügyfeleiket, akik híresek és gazdagok voltak, netán az alvilág veszélyes szereplőinek számítottak – írja a Tűzfalcsoport alapján a Magyar Nemzet.

A blog írása szerint

a kisbefektetők és a kisnyugdíjasok viszont azóta sem kapták vissza a pénzüket.

Mint arról mi is beszámoltunk, nagy port vert fel a közéletben, miután kiderült, hogy Magyar Péter egyik legközelebbi bizalmasát, S. Máriát korábban jogerősen négy év fegyházra ítélték.

Az asszony nem véletlenül kapta a legsúlyosabb büntetés-végrehajtási fokozatot, a bíróság egy több mint 1200 embert nyolcmilliárd forint értékben megkárosító bűnszervezet tagjaként elkövetett csalási ügy miatt ítélte el. 

Az elkövetők és az általuk úgynevezett „brókerként” foglalkoztatott bűntársaik, mint például Magyar Péter anyósjelöltje, S. Mária is olyan történettel verték át a károsultakat, hogy 

befektetéseikből „kikötői hitelt folyósítanak” majd a rotterdami kikötő hajósainak.

A bűnszervezet vezetői a kezdetektől fogva szórták a pénzt, amelyet az átvert ügyfelektől szereztek meg:

a legfelkapottabb elitklubok és exkluzív szórakozóhelyek rendszeres vendégei voltak, luxusautókkal jártak, vagy éppen 15 millió forint összköltségű születésnapi bulit szerveztek maguknak.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában