meghívás

2018.12.28. 10:48

Orbán Viktor is részt vesz Jair Bolsonaro beiktatásán

Az ünnepi ceremóniára január elsején kerül sor.

A brazil Folhapress hírügynökség közlése szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök megerősítette, hogy ott lesz az újonnan megválasztott brazil elnök, Jair Bolsonaro beiktatásán – írja a 888.

A bevándorlásellenes politikája miatt brazil Trumpnak is nevezett jobboldali politikus október végén nyerte meg hazája elnökválasztását, legyőzve Fernando Haddadot, a baloldali Munkáspárt libanoni származású jelöltjét.

Nem sokkal a győzelem után Orbán Viktor telefonon gratulált Bolsonarónak, aki a beszélgetés végén meghívta a magyar kormányfőt a január elsején esedékes beiktatására.

Magyarország mellett még tizenegy állam képviselteti magát az eseményen, melynek szerencsétlen dátumáról (újév, január elseje) a brazil hírügynökség is említést tesz.

A tervek szerint Orbán Viktoron kívül részt vesz a beiktatáson többek között Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, Marcelo Rebelo de Souza portugál elnök és Gianmarco Centinaio olasz mezőgazdasági miniszter is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában