30 esztendős

2019.04.08. 14:00

A természet intim pillanatainak tanúi

Két évforduló is egybeesik idén, ugyanis nemcsak a természetfotósok működnek ünneplésre okot adó idő óta, de a Munkásművelődési Központ is éppen 45 éve igyekszik szolgálni a város lakosságát programokkal.

Balla Tibor

Most éppen az A mi világunk 2019 című impozáns fotográfiákból álló tárlattal. A fotóklubból egyesületté avanzsált társaság ismét kitett magáért, tagságának több mint a fele, 24-ből 14-en érezték úgy, hogy van mit mondaniuk, mutatniuk a közönségnek. A megnyitón köszöntőjében családtagoknak nevezte a fotósokat Kováts Rózsa, az MMK igazgatója, annyira összenőttek az intézménnyel.

Különleges alkotásokat láthattak az érdeklődők a pénteken este megnyílt tárlaton Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A Mezőföld tagjai mindig megadták a módját tárlataiknak. Nem csak az igényes kidolgozásra, az alapos címválasztásra, és az átgondolt kiállításrendezésre fektettek hangsúlyt, de a kellő hangulathoz rendre segítségül hívták a társművészetek képviselőit is. Ezúttal sem volt ez másként, a Quintia együttes kellemes dallamai után ifj. Pálfalvi János idézte meg Áprily Lajos szellemét Március című költeményével. Másik fix pont a Mezőföld Természetfotó Egyesület életében, hogy újra és újra meghívják megnyitóikra Rohonczi ROHO István képzőművészt, akihez már évtizedes barátság köti őket. Miért is lett volna másként idén? Ezúttal néhány gondolatát osztotta meg a közönséggel. Olyanokat, mint hogy a jó természetfotó olyan, mint a finom bor, hiszen hozzá kell adni a borász szakértelmét és időt, sok-sok türelmet. A természetfotós is rengeteg türelemmel lesi meg az intim pillanatokat.

Rohonczi ROHO István képzőművész ajánlotta a tárlatot

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!