Visszaigazolt koronavírusos eset Perkátán

Somogyi Balázs Perkáta polgármestere a település honlapján tájékoztatott a perkátai koronavírus fertőzöttről. A közleményét betűhíven közöljük:

duol.hu

Budapest, 2020. április 3. Koronavírus-minta az ország legnagyobb, kifejezetten virológiai diagnosztikával foglalkozó laboratóriumában, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Virológiai Laboratóriumi Osztályán, Budapesten 2020. április 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI / illusztráció

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mára 3.213-ra nőtt a beazonosított koronavírus fertőzött esetek száma Magyarországon, így statisztikailag nem meglepő, hogy Perkátán is megjelent a COVID-19 fertőzés, hiszen minden 2.500-dik magyarországi lakos Perkátán él. A visszaigazolt pozitív esettel kapcsolatos visszajelzést csak most értesültem, amelyből látható, hogy egy május 7-i tesztelés során produkált pozitív mintát.

A beteg – akinek a nevét és címét természetesen nem hozom nyilvánosságra – a legveszélyeztetettebb munkák egyikét végzi, hiszen egy térségbeli idősek otthonában szociális gondozó, így munkája során fertőződött meg és itthon került házi karanténba. Jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk neki!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!