Folyamatosan egyeztetnek az ételek kiszállításáról

2020.03.19. 17:30

Összefog most diák, szülő és pedagógus

A digitális munkarenddel kapcsolatban feltett kérdéseinkre Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgatója válaszolt.

V. Varga József/FMH

Fotó: © Zsedrovits Enikő

A Dunaújvárosi Tankerületi Központhoz a megye 26 településének (Adony, Alap, Baracs, Baracska, Besnyő, Cece, Daruszentmiklós, Dunaújváros, Előszállás, Ercsi, Hantos, Iváncsa, Kulcs, Martonvásár, Mezőfalva, Mezőszilas, Nagylók, Nagyve­nyim, Perkáta, Pusztaszabolcs, Rác­almás, Ráckeresztúr, Sárbogárd, Sárkeresztúr, Sárszentágota, Vál) 42 iskolája tartozik.

Nagy szabadságot kapnak a pedagógusok a feladatkiadás kialakítására

A digitális munkarenddel kapcsolatban feltett kérdéseinkre Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna tankerületi igazgató válaszolt. Elmondása szerint a tantermen kívüli, digitális munkarend a hétfői napon indult el az intézményekben, és az átállás nem egy nap alatt fog megvalósulni. Jól látható, hogy a tankerületek, az intézmények, a pedagógusok, a szülők és a diákok is összefogtak, hogy a kezdeti nehézségeket áthidalhassák.

Az átállás elindítása megmozdította az egész országot, óriási aktivitás mutatkozott a digitális platformokon: az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai szerint az Oktatási Hivatal oldalán hétfőig 223 ezer 785 látogatást regisztráltak, a módszertani ajánlást 148 ezer látogató töltötte le, a nemzeti köznevelési portálon a szombat esti órákban csaknem 50 ezer látogatást regisztráltak.

Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna(b): az átállás elindítása megmozdította az egész országot Fotó: archív

– Tankerületünk jelenleg felméri, hogy hány gyermek részére biztosítsuk az ügyeletet, illetve a digitális tanrend eléréséhez kinek kell technikai segítséget nyújtani (internet, megfelelő számítógép). A készségtárgyak digitális oktatásában szintén nagy szabadságot kapnak a pedagógusok arra, hogy kialakítsák a feladatkiadás, a tanulástámogatás és a nyomon követés módszereit, amelyek jelentős része ugyanúgy megvalósítható, mint a többi tantárgynál (például kiadhatóak ütemezetten az elvégzendő, testedzést szolgáló gyakorlatok, ezekhez számos online tartalom, videó áll rendelkezésre, ugyanígy pedig a hangszeres órák esetében meghatározható a gyakorolandó darabok köre, a gyakorlás menete, s lehetőség van online felületeken a kommunikációra stb.).

A gyermekétkeztetés a helyi önkormányzatok feladata, velük a tankerület folyamatosan egyeztet, hogy mihamarabb megoldódjon az ételek kiszállítása.

– A jelenlegi, rendkívüli helyzetből adódó feladatok valamennyiünket nehéz helyzet elé állítanak, amit csak összefogással, türelemmel és megértő együttműködéssel lehet hatékonyan kezelni – tette hozzá Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!