Nyitott laktanyával várták a látogatókat a tűzoltóságon

2019.05.06. 11:30

Főhajtás a tűzoltók védőszentje előtt

A tűzoltók számára szent Flórián a tűzoltómunka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet, embertársaik megsegítését. Flórián napját – május 4-ét – a tűzoltók ma is a személye előtti főhajtással tartják nyilván, ez a nap a magyar tűzoltók napja.

Balla Tibor

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltónap alkalmából szombaton nyílt programokkal várta az érdeklődőket a megye több hivatásos tűzoltó-parancsnokságán. A dunaújvárosi laktanyában Szemler Zoltán tűzoltó százados, megbízott parancsnok az ügyeletes állomány előtt megkoszorúzta Szent Flórián szobrát.

A tűzoltóünnepen kitüntetéseket, elismeréseket vehettek át dunaújvárosi tűzoltók. Az elmúlt időszakban, rendkívüli esemény során kimagasló teljesítménye elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából Bátorságért Érdemjelet adományozott a belügyminiszter Nagy Sándor tűzoltó őrmesternek, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának; munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként ajándéktárgyat vehetett át Sudár András Elek tűzoltó törzsőrmester, a dunaújvárosi tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője; és példamutató szolgálatteljesítésért, és eredményes munkája elismeréséül vezetői jutalomtárgyat kapott Badi Sándor Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, a dunaújvárosi tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője.

Szemler Zoltán tűzoltó százados, megbízott parancsnok az ügyeletes állomány előtt megkoszorúzta Szent Flórián szobrát Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A programban a gyerekeknek és szüleiknek lehetőségük volt a tűzoltógépjárművek és felszerelések megtekintése. Olyannyira, hogy fel is mászhattak a tűzoltókocsikra, csúszhattak a rúdon, ahogy riasztáskor az igazi tűzoltók, és megcsodálhatták a laktanya udvarán, hogyan fékezi meg a lángokat másodpercek alatt a szakképzett tűzoltó.

Nagy élmény azon a rúdon csúszni, ahol az igazi tűzoltók

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!