választás 2018

2018.03.22. 07:14

Bírságokat szabott ki a helyi választási bizottság

Tegnap ismét ülésezett a hatfős választási bizottság. Egyetlen feladatuk volt: a mulasztási bírságok kiszabása.

duol.hu

A törvény előírja, hogy „a független jelöltként indulni szándékozó választópolgár, illetve a jelöltet állítani szándékozó jelölő szervezet a rendelkezésére bocsátott összes ajánlóívet köteles átadni a választási irodának a rendelkezésre álló határidőben. E kötelezettség elmulasztása esetén a jelölt nyilvántartásba vételére illetékes választási bizottság hivatalból eljárva bírságot szab ki. A bírság összege minden be nem nyújtott ajánlóív után tízezer forint.” De nem szabnak ki bírságot a határidő elteltét követő napon benyújtott, ajánlást nem tartalmazó ajánlóív után.

Dr. Bakos Károly, dr. Balog Edina és dr. Hanák Tamás Fotó: ZsE/Dunaújvárosi Hírlap

A bizottság a következő határozatot hozta: A Momentum Mozgalom részére 10 ezer forint, a Magyarországi Cigánypárt részére 60 ezer forint, a Demokratikus Koalíció részére 20 ezer forint, az Elégedetlenek Pártja részére 1,5 millió forint, az Oxigén Párt részére ugyancsak 1,5 millió forint, a Tenni Akarók Magyarországi Pártja részére 1 millió forint, a Hajrá Magyarország Párt részére 10 ezer forint bírságot szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!