A DAC csapata emlékezett

2018.02.06. 20:07

Anna és a mester tiszteletére játszottak

A DAC női kézilabdacsapata nem feledkezik meg egykori két nagyszerű tagjáról, és emléküket továbbra is őrzik.

Jankó Árpád

Mészáros Nikolett lett az emléktorna gólkirálya Fotó: ZsE

Játékosukra, Gutenkunst Annára emlékezve 2010-ben rendezték meg az emléktornát először, majd ismét gyászolt a csapat, mert váratlanul elhunyt a mesterük, a kiváló edző, szakember, Árva Csaba. 2012-ben a tornával már őrá is emlékeztek a csapat tagjai, a tanítványok. Megható, hogy ez a sorozat folytatódik. A mai sokszor személytelen, rohanó életünkben páratlanul nemes cselekedet, ha szeretteinkről nem feledkezünk el, s rájuk gondolunk, azokra, akik már csak emlékeinkben élnek tovább. Az emléktorna létrejöttében oly sokat tevékenykedő, szervező Chikli Lilla Szabina a lényegre rátapintva, röviden csak annyit nyilatkozott: – A DAC csapatának, a mi közönségünknek nagyon fontos, hogy Anna és a mester emlékét sose felejtsük el. Mindketten olyan emberek, kollégák voltak, akik nyolc év után is érdemesek arra, hogy emberi tartásuk, a kézilabda iránti szeretetük, a tudásuk, a barátságuk emléke megmaradjon. S a legszebb emlékezést az jelenti, ha néhány meghívott csapat társaságában a kézilabdázással, a nemes küzdelemmel, a játékkal tisztelgünk előttük – nyilatkozta a torna rendezője.

Mészáros Nikolett lett az emléktorna gólkirálya
Fotó: ZsE

Az emléktorna végeredménye: 1. helyezett: Miklós KC (Kunszentmiklós), 2. Holler UFC (Dunaföldvár), 3. Dunaújvárosi AC (házigazda), 4. Rác­almási SE. Gólkirálynő: Mészáros Nikolett (Miklós KC), a torna legjobb kapusa: Szendrey Viktória (Holler UFC). A csoportkör eredményei: Miklós KC–DAC 19–14, Rácalmási SE–Holler UFC 20–21. A hely­osztó eredményei: bronzmérkőzés: DAC–Rácalmás SE 24–21. Döntő: Miklós KC–Holler UFC 21–20. A helyosztók előtt versenyen kívül volt egy serdülőmérkőzés is (DAC–Bicske TC), amit a hazai csapat fiataljai nyertek meg 12–11-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!