Négy újvárosi a keretben

2018.03.21. 20:27

A magyar jégkorong-válogatott megkezdte világbajnoki felkészülését

Április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságot. A magyar válogatott négy dunaújvárosi játékossal a héten megkezdte a felkészülést.

Agárdy Csaba

Odnoga Mátyás a lengyelek ellen góllal debütált a magyar válogatottban Fotó: mjzsz.hu

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány huszonhét játékost hívott be a keretbe a világbajnoki felkészülés első két hetére. Mindkét héten hat jeges edzés szerepel a programban. A Dunaújvárosi Acélbikák közül a kapus Duschek Dávid, a védő Hruby Gellért és Léránt René, valamint a csatár Odnoga Mátyás kapott meghívót.

Odnoga Mátyás a lengyelek ellen góllal debütált a magyar válogatottban Fotó: mjzsz.hu

Ez a keret azonban még hatalmas változáson megy keresztül, hiszen a pénteken kezdődő Erste Liga döntőjében szereplő két csapatból, a MAC Budapestből, illetve a DVTK Jegesmedvékből érthető módon ezúttal most senkire sem számított a kapitány, valamint nincsen itt a tavalyi vb-n részt vevő, de most külföldön légióskodó Sebők Balázs, Galló Vilmos, Bartalis István, Sarauer Andrew, Wehrs Kevin és Csányi Karol. Két hét után az edzői stáb kiértékeli a játékosokat, és eldönti, kiket hív vissza a felkészülés további részére a most készülő hokisok közül. A keretet négy kapus, tíz védő és tizenhárom csatár alkotja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!