A felkészülés hajrájában

2018.04.16. 20:17

A dunaújvárosi kapus, Duschek Dávid még mindig talpon áll

Hajrájához érkezett a magyar jégkorong-válogatott felkészülése az április 22-én Budapesten kezdődő divízió I/A-s világbajnokságra. Egyre szűkül a keret, egyre nagyobb az izgalom.

Agárdy Csaba

A magyar válogatott legutóbb Miskolcon játszott felkészülési mérkőzést, akkor Japánt 3–2-re megverték a mieink Fotó: mjsz.hu

A Japán elleni pénteki 3–2-es, hosszabbításos győzelem után Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja megköszönte az eddigi munkát a MAC csatárának, Terbócs Istvánnak, illetve az UTE hátvédjének, Nagy Nilannak. Bálizs Bence a szlovénok elleni meccsen megsérült, és a kapus, valamint a stáb bízott abban, hogy néhány nap pihenő és rehabilitáció után visszatérhet a jégre, de kiderült, hogy erre nincs esély, így szintén kihagyja a vb-t. Ezért egyre nagyobb az esélye annak, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák kapusa, Duschek Dávid világbajnoki résztvevő lehet. Rajta kívül a hálóőrök közül Vay Ádám és Rajna Miklós maradt a keretben.

Tehát a csapat három kapussal, nyolc hátvéddel és tizennégy csatárral vágott neki az utolsó napok munkájának. A 25 játékosból 16 szerepelt a tavalyi világbajnokságon is.

A magyar válogatott legutóbb Miskolcon játszott felkészülési mérkőzést, akkor Japánt 3–2-re megverték a mieink Fotó: mjsz.hu

Hétfőn egy száraz és két jeges edzés szerepelt a programban, a kapusoknak külön foglalkozást vezényeltek a szakvezetők.

A válogatottra még egy felkészülési találkozó vár a héten, szerdán Ukrajna lesz az ellenfél a káposztásmegyeri Vasas Jégpalotában.

Majoross Gergely, válogatottunk egyik másodedzője a legutóbbi keretszűkítés után így nyilatkozott a szövetség honlapjának: – Ilyenkor már nehéz egyértelmű döntést hozni, a legtöbbször nem is arról van szó, hogy a keretben maradók sokkal jobbak, mint akik kiesnek. Ezek a játékosok mind nagyon jók, de úgy gondoljuk, akik maradnak, azoknak az erősségeire van nagyobb szükségünk.

Az ellenfeleknél is kezdenek kialakulni a keretek, sorban érkeznek a csapatok. A lengyelek a kanadai Ted Nolan vezetésével huszonnyolc játékossal landoltak szombaton Budapesten. A fehér-pirosak itt végzik el az utolsó simításokat a budapesti világbajnokság előtt a kereten. Ted Nolannak és csapatának két felkészülési meccse lesz arra, hogy csiszolja a játékot. Az elsőt tegnap este lapzártánk után a Tüskecsarnokban vívták Ukrajna ellen, a másodikat ma ugyancsak a Tüskében Japán ellen játsszák le.

Nagy-Britannia már kijelölte a végleges vb-csapatát, csak a brit bajnokságban szereplők kaptak meghívót. A divízió I/A újonca eddig nem a legjobb előjelekkel készül a a budapesti világbajnokságra, hiszen az egy osztállyal lejjebb játszó Litvániától kétszer is kikaptak (2–3 és 2–7).

Esélyes, hogy az Acélbikák kapusa, Duschek Dávid a keretben lesz

Érdemes megemlíteni, hogy a divízió I/B-s világbajnokságon szereplő ifjúsági válogatottunk két forduló után még gólt sem kapott, Romániát (amely gyakorlatilag egyenlő a székely válogatottal) 5–0-ra, Olaszországot pedig 4–0-ra verte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!