Elindult az ötödik Steel Bull Cup sorozat

2018.03.16. 18:51

Három korosztályban rendez nemzetközi tornát a DAB szakosztálya

Elindult a Steel Bull Cup sorozat, amelyik már az ötödik egymást követően. A Dunaújvárosi Acélbikák szakosztálya a legfiatalabb jégkorongozóknak rendez ebben az időszakban nemzetközi tornákat. A sorozat az U8-as csapatokkal kezdődött el múlt hét szombaton és vasárnap.

Agárdy Csaba

A sorozat az U8-as csapatokkal kezdődött el múlt héten szombaton és vasárnap Fotó: Hankusz Kálmán

A nemzetközi eseményen tizennégy csapat vett részt, köztük természetesen a Dunaújvárosi Acélbikák együttese is. A rendezők a csapatokat két hetes csoportba osztották be. A DAB a cseh Karvinával, a török Isztambullal, a szlovák Speeders-szel, az Újpesttel, a Vasas második alakulatával és az ESMTK-val került egy csoportba. Itt a dunaújvárosiak a negyedik helyen végeztek, ezért a másik ág harmadikjával, a felvidéki Érsekújvárral kerültek össze az egyenes kieséses rendszerben. Ekkor a hazaiakat nagy csapás érte, mivel 15–0-ra kikaptak. Összességében a legkisebb Acélbikák a nyolcadik helyen végeztek.

A sorozat az U8-as csapatokkal kezdődött el múlt héten szombaton és vasárnap Fotó: Hankusz Kálmán

A tornát a Vasas első számú csapata nyerte meg, miután a döntőben a cseh Karvinát büntetőkkel legyőzte.

Az U11-es korosztály március 23. és 25., az U12-es pedig április 6. és 8. között méri össze az erejét.

A DAB U8-as csapata: Vinkler Jázmin, Varjas Benett, Ádám Kende, Nótás Kende, Szabó Zalán, Palkovics Milos, Rácz Dávid, Szigetvári Lara, Szalma Ádám, Horváth Noel, Solymosi Botond. A DAB-ból a csapat legjobb játékosa különdíjat Ádám Kende kapta. A csapat edzője Palkó Dorka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!