Nagy csalódás után

2018.02.26. 21:26

Ifj. Azari Zsolt az Acélbikák kieséséről, tanulságokról

Fájdalmasan ért véget az Erste Liga az Acélbikák és az újvárosi szurkolók számára. A Csíkszereda kisöpört minket a rájátszásból. Fájdalmas tanulságok jönnek.

Balla Tibor

Azari Zsolt már a következő szezonra fókuszál Fotó: ZsE

Ifj. Azari Zsolttal, ezúttal mint csapatkapitánnyal, a tapasztalatairól és a tanulságokról beszélgettünk. A „Cséká” a kedvelt, pozitívan sugárzó személyiségéből, komoly, higgadt, önkritikus és önmarcangoló férfiemberré vált: – Egy hónappal ezelőtt még tartott a varázs, még én is hitetlenkedve nyugtáztam az újabb alapszakaszbeli sikereinket, a sorozatban született győzelmeinket. A rájátszásban valamennyien vétettünk hibákat, ismerjük azokat, és képesek vagyunk a kijavításukra. Néhány nap pihenő után, változatlanul Jason Morgan vezetésével, már a következő szezonra készülünk. Kellemetlen és nem várt időszak áll mögöttünk. Szerencsére ennek is megvannak a látható tanulságai, tehát nem egy megvert, értetlenül, tanácstalanul álló csapat sorakozik fel mögöttem. Tudjuk, hogy miben hibáztunk.

Azari Zsolt már a következő szezonra fókuszál Fotó: ZsE

Miért a Csíkszeredát választották – kérdeztük Azarit:

– Alulértékeltük őket, és ez végzetes tévedésnek bizonyult. Az alapszakaszban az utolsó nyolc meccsükből négyet buktak, a Brassó pedig az új edzője hatására szárnyalni kezdett. A csíki legények légiósait túlkorosnak találtuk, és azt gondoltuk, hogy a kiváló kondíciónkból építkezve, le tudjuk majd őket korcsolyázni. A negyedik meccsünkön nyújtott iramunkkal és a helyzeteink gondos kihasználásával ez sikerülhetett volna. Az ő orosz játékosaik keményen beleálltak a sorozatba és mindenféle összehasonlításban jobban teljesítettek nálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!