Hírek

2017.08.30. 17:25

A vizsgálat megállapította nincs baj a telepen!

Elkészült a vizsgálat jelentése a városi gyepmesteri telep működéséről - amely megfelel a jogszabályoknak.

Pekarek János

Lezárult az a vizsgálat, amelyet a Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata által fenntartott gyepmesteri telep működésével kapcsolatban rendelt el a város jegyzője, dr. Sürü Renáta. A vizsgálat eredménye: a gyepmesteri telep működése a jogszabályoknak megfelelő. Az összefoglaló vizsgálati jelentés elolvasható a város internetes honlapján, az aktuális hírek rovatban. A vizsgálatot állampolgári bejelentés nyomán kezdeményezte a város jegyzője. A vizsgálat augusztus 28-án zárult le.

A város gyepmesteri telepe 1977-ben nyílt meg, a Tanya 1063 című 2877 négyzetméteres ingatlanon. A mai gyepmester 1980 óta látja el feladatait. A telep minden hétköznap délelőtt 9-10-ig, délután 14-16 óráig tart nyitva.

A városi gyepmesteri telep a Tanya 1063-ban, a régi venyimi út közelében Fotó: Ady Géza

A telepen két melléképületben összesen 13 fedett kutyakennel található. Biztosított az egyedenként minimum hat négyzetméteres mozgástér. Az állatok védettek az időjárási hatásoktól is. Naponta kétszer kapnak enni, folyamatos az ellátás friss vízzel. Az egymásra veszélyt jelentő állatokat elkülönítik. Minden állat naponta kétszer mozoghat az erre kialakított kifutón. Biztosított az orvosi ellátás. Évente kötelező hatósági ellenőrzést végeznek a telepen.

Az ellenőrzés kitér a létesítmény állapotára, a nyilvántartások vezetésére, valamint az állatok gondozására és elhelyezésére. Az élve befogott és a már elhullott állatokról jegyzőkönyveket vezetnek.

A vizsgálat megállapította, hogy a telepen már több mint öt éve nem volt példa állat elaltatására. Minden esetben az a cél, hogy a befogott állatok új gazdára találjanak. Több esetben előfordul, hogy a befogott állat nem alkalmas örökbeadásra, mert veszélyt jelent: ilyenkor a gyepmester maga gondoskodik az állat ellátásáról, sokszor az eb életének végéig.

Ma is van olyan kutya, amely már több mint három éve él a telepen.

Azt tervezik, hogy a telepre bekerülő állatokról fényképes nyilvántartást készítenek, amelyet megjelenítenek a város internetes honlapján, így segítve új otthonhoz, új gazdához az ebeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!