Hírek

2017.09.06. 22:05

Körkép a városi útépítésekről - folytatódik az Aranyvölgyi út felújítása

DUNAÚJVÁROS A napokban végeznek a városi közlekedés szempontjából kiemelten fontos Aranyvölgyi út felújításának első ütemével - értesült lapunk a kivitelező DVG Zrt.-től.

Szabó Szabolcs

A munkálatok a Szilágyi Erzsébet út és az Aranyvölgyi út - Magyar út kereszteződésében augusztus 24-én kezdődtek. E szakaszon várhatóan pénteken indulhat meg újra forgalom, és ezzel párhuzamosan elkezdődik a munka második üteme a Szilágyi Erzsébet út és a Venyimi út között. E szakaszon félpályás útlezárás lesz a burkolatfelújítás alatt. Ha az időjárás engedi, a munkálatokkal körülbelül egy hét alatt végeznek a szakemberek.

A DVG Zrt. illetékesei arról is tájékoztatták lapunkat, hogy szeptember 15-én a Dózsa György úton is befejeződnek a munkálatok, az útburkolati jelek felfestését követően tehát jövő héten pénteken e szakaszt is átadják a forgalomnak, így véget ér az útlezárás is. További fontos információ, hogy jövő héten kedden elkezdődik a Vasmű út Szent Pantaleon Kórház felöli részén található helyi, helyközi és távolsági buszmegálló buszöblének elbontása, majd felújítása is. A munkálatok miatt a buszmegállót áthelyezik a Kossuth L. utca és Kodály Z. utca közötti szakaszhoz, a Vasmű út külső sávjába. A járatokat tehát jövő héten hétfőtől majd itt érhetik el az utasok.

Tegnap már az utolsó munkafázisnál tartottak a szakemberek az Aranyvölgyi úton, ahol hamarosan végeznek a betervezett munkálatok első ütemével. A tervek szerint a Szilágyi Erzsébet út és a Magyar út – Aranyvölgyi út kereszteződése közötti szakaszt már a napokban birtokba vehetik az autósok. Fotó: Zsedrovits Enikő

Folytatódnak a városi járdaszakaszok és parkolók felújítása is:

Megújul a Kossuth Lajos utca 3. szám előtt lévő aszfalt burkolatú parkoló, a Makk Marci bölcsőde körüli aszfalt burkolatú járda. A Weiner Tibor krt. 17-23. szám, valamint 8-10. szám között lévő aszfalt burkolatú járda térkőburkolatot kap. A felső Duna-parton található helikopterleszállóhoz vezető betonutat felújítják, valamint az innen folytatódó sétányra zúzottkő burkolatot terítnek.

Az Október 23. tér 9. mögött található aszfalt burkolatú parkolót is felújítják, a munkálatok első ütemében a parkoló új aszfaltburkolatot kap. Az önkormányzattól kapott tájékoztató szerint a parkolók felújítása során forgalomkorlátozásra kell számítani, a kivitelezés ideje alatt ugyanis korlátozzák majd a parkolást az adott területen. A járdák felújítása során szintúgy forgalmi változásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

Utolsó simítások - a héten átadják a forgalomnak a Szilágyi Erzsébet út, a Magyar út és az Aranyvölgyi úti kereszteződés közötti szakaszt Fotó: Zsedrovits Enikő

A felsorolt munkálatokkal várhatóan szeptember 30-ig végeznek. A felújítások összértéke meghaladja a bruttó 54 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!