Hírek

2017.09.07. 18:20

Kovács Zsófiáért szurkolhatunk a hétvégi torna világkupán

DUNAÚJVÁROS Nagy világversenyt rendeznek Szombathelyen, több mint harminc ország részvételével. Megközelítőleg százötven tornász induló várható szeptember 8-10. között az Aréna Savariába. A Torna Challenge Világkupán neves tornászok, a világ legjobbjai, olimpiai bajnokok, világbajnokok mutatják be gyakorlataikat.

Jankó Árpád

Ez sokak szerint már az októberi montreali világbajnokság főpróbája lesz. Ez a szombathelyi viadal, amelyre négy kontinensről érkeznek tornászok nagy létszámmal a magyar tornasport és Szombathely dicsérete. A vasi főváros egyik fellegvára a tornasportágnak hazánkban, és immár tizenkettedik alkalommal rendez rangos tornaversenyt, és másodszorra helyszíne a Torna Challenge Világkupának.

A szombathelyi kupán Kovács Zsófia, a Dunaferr SE üdvöskéje két szeren mutatja majd be gyakorlatait. Az előzetesen tervezett három szer helyett kettő lett, aminek az az oka, hogy sajnos régebb óta sérült bokája nem gyógyult meg teljesen. A szakvezetés felemás korláton és gerendán fináléba várja az Európa-bajnoki ezüstérmest. A döntőbe jutásra mindkét szeren komoly esélye van. Az Eb bronzérmese, Dévai Boglárka ugrásban és talajon versenyez, Tömböl Boglárka pedig ugrásban indul a versenyen.

Zsófia sérült bokája még gyógyulgat, érzékeny Fotó: Ady Géza

A program a következő. Péntek 13.20: bemelegítés, 15.00: óra női és férfi kvalifikáció. Szeptember 9., szombat 13.30: bemelegítés, 14.50: ünnepélyes megnyitó, 15.00: női és férfi szerenkénti döntők.

A pénteki selejtezőtől nagyon sok függ. Ha ezen Kovács Zsófia jól szerepel, akkor szombaton és vasárnap is folytathatja a viadalt. Trenka János, Kovács Zsófia edzője a világkupa előtt nem jósolgat. - Ez a szombathelyi viadal a sportágban egy nagy demonstrációnak is beillik. Több világnagyság, bajnok is itt lesz a vasi fővárosban. Ez most a női ágra is jellemző, vagyis a női torna jeles képviselői is jelen lesznek Szombathelyen. Azért nincs értelme jósolgatni Kovács Zsófia szereplését, eredményét illetően, mert nem ismerjük a mezőny összetételét. Az mindenesetre biztató, hogy Zsófi kiválóan, hibátlanul szerepelt a szombathelyi országos versenyen - nyilatkozta Trenka János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!