Hírek

2017.09.04. 17:50

Penteleis örömök, iskolakezdés előtt - festői környezetben táboroztak

DUNAÚJVÁROS Felejthetetlen, közösségépítő tábori élményekkel gazdagodtak a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola diákjai a nyár utolsó napjaiban.

Dávid Ágnes

A tanév még el sem kezdődött, amikor a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium elkötelezett dolgozói és leendő általános iskolás, lelkes diákjai már együtt voltak. Együtt táboroztak Murgán - egy dombok között megbúvó, festői falucskában -, azért, hogy a tanév barátságokkal, jó kedvvel indulhasson. Az idő kedvezett a tábori mulatságoknak, így a résztvevők felszabadultan kereshették helyüket az új közösségben, miközben kristálytiszta vizű tavacskában fürödtek, gyönyörűen berendezett, százéves parasztházak udvarán és titokzatos belső tereiben fedezték fel önmagukat és a világot augusztus 31. és szeptember 3. között.

A kristálytiszta vizű tavacskában is fürödtek Fotó: DÁ

A "penteleiség" azt jelenti, hogy jó együtt lenni. Hogy közösek a célok és közösek az erőfeszítések. Hogy senki sem marad a körön kívül. A murgai táborban a penteleiségből kapnak ízelítőt a kisdiákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!