Hírek

2017.08.28. 19:38

Pecsét István tovább küzd! Lelkileg nagyon erős, minden erejével harcol a gyógyulásáért

István levelet írt Kínából. Több érzés kavarog bennem: az az eltökélt küzdelem, amivel hitet ad másoknak, és az a példa, amit mutat nekünk, beteg és nem beteg társaknak. Olvassák el a levelet, és segítsünk neki!

Várkonyi Zsolt

„Guangzhou-ban zajlanak a gyógykezelések, ehhez nagyon sok mindent kell összeraknom, hogy jól működjön a folyamat, amit egy albérletből intézek (ami nem gond persze), és úgy járok be a kezelésekre – írja levelében István. – A beavatkozások fárasztóak, de ki kell bírni a gyógyulásért! Voltak olyan időszakok, amikor sokáig be voltam lázasodva, és egyszer a gyógykezelést is felfüggesztették, amit azóta már újra indítottak, összességében jobban vagyok hál’ Isten.

Néhány hete átestem egy kolonoszkópiai vizsgálaton is a hasmenés miatt, ahol megállapították, hogy egy fertőzés áll a háttérben, valamint a Crohn-betegség. A fertőzést már sikerült kikezelni, leoltották gyógyszerekkel.

A Crohn-betegséget még nem sikerült egyelőre lecsillapítani, ezért még tart a hasmenés, de több orvos foglalkozik vele, ezért remélem, hogy hamarosan megszűnik.

Mindemellett próbálok további adományozókat is megkeresni a gyógyulásom érdekében, mert veszélybe került a többi között a napi létfenntartásom a megemelkedő és váratlan költségek miatt. Olyan költségek, mint a kontrollvizsgálatok, azon belül is a képalkotói diagnosztikák, vagy a vérvételek hatalmas költségekkel járnak, amelyek esetében már félő, hogy néhány héten belül nem tudom kifizetni az eljárásokat.

A fotó Istvánról még idehaza készült. Küzdelmével példát mutat. Minden erejével a gyógyulására koncentrál, és mindemellett betegtársaiért is kiáll Fotó: Zsedrovits Enikő

Továbbá az alapítványi számlán lévő adományok is elfogytak. Egyelőre sajnos bizonytalan és kétségbeejtő a helyzet, hogy mi lesz a gyógykezeléssel, ami sikeres. Természetesen minden erőmmel azon vagyok, hogy folytatni tudjam, és gyógyultan térjek haza a családomhoz.

Ha nem történik valami változás a donációk területén, akkor néhány héten belül egész egyszerűen elfogy a pénzem, és nem tudom, hogy mi lesz azután, ugyanis már a repülőjegy árából étkezem, amiből vissza kellene majd mennem, miután meggyógyultam. Már arra is gondoltam, hogy keresnék valami egyszerű munkát, hogy ne éhezzek, legalább az ennivalóra meglegyen a fedezet, de nagyon nehéz angol nyelvtudás nélkül, illetve az állapotom miatt, de ebben a kétségbeesett helyzetben megpróbálok mindent, amit tudok.

Mint fentebb írtam a gyógykezelések sikeresek, ugyanis most volt egy nagy vérlabori diagnosztika, ahol a legtöbb érték már a normális referencia-tartományon belül van, és a többi is szépen csökken, vagyis közelítenek szintén a normális értékekhez.

Ebből kifolyólag is küzdenem kell tovább, hogy kint tudjak maradni és meggyógyuljak, ugyanis isteni szerencsémre másodszorra is vissza tudtam jönni, ezért minden esélyt meg kell ragadni, amit lehet, hogy meggyógyuljak.

Mindenesetre küzdök továbbra is, kitartok bármennyire is nehéz, mert a teljes gyógyulásom a cél, hogy gyógyultan menjek haza.

Sikerült beszélnem a Fuda kórház vezetőségének egyik tagjával, aki támogatja a kórházzal együtt, hogy államközi megegyezés keretében honfitársak jöhessenek ki, és válhassanak tünetmentessé, vagy gyógyulhassanak meg, a Fuda kórház által alkalmazott terápiák segítségével.

Mint egy korábbi írásomban is kifejtettem, hogy szeretném, ha a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (régi OEP) felvenné a támogatandó külföldi kórházak listájára a Fuda Cancer Hospital Intézményét, hogy itt is lehetőség nyíljék a teljes körű gyógykezelésekre.

Az elmúlt időszakban sikerült két honfitársunknak is kijutnia ide a Fuda kórházba a gyógykezelésekre, amely beavatkozások sikeresnek bizonyultuk, de a saját anyagi forrásukból kellett megoldaniuk a gyógykezelést.

Ezért azt szeretném elérni, hogy mindazon honfitársunk, akiknek elfogytak a lehetőségei otthon, továbbá az Európai Unióban sincs meg az a terápia, ami segítené a gyógykezelését, akkor igénybe vehesse a Fuda kórházat is társadalombiztosítási alapon.

Egy harmadik honfitársunk is jött volna ki Guangzhou-ba gyógykezelésre, de hiányzott rá az anyagi fedezete, ezért adománygyűjtésbe kezdett, de sajnos a kór időközben legyőzte, ezért nem tudott kijutni Kínába a Fuda kórházba, ami nagyon szomorú, mert küzdött az életéért, csak a pénz állta az útját, de a kórházban tudtak volna rajta segíteni, az e-mail váltások alapján, ezért kell a Fuda Cancer Hospital-t a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek támogatnia.

A kórház részéről már sikerült azt elérnem, hogy támogatják a projektet, és olyan fázisban tartanak a tárgyalások, hogy már csak a megfelelő magyar részről várják az e-mail-t, a telefont, hogy megkezdődhessenek az egyeztetések az együttműködésről.

Azt kell, hogy mondjam, magyar oldalról még nem sikerült megtalálnom azt a hivatalos szervet/személyt, aki elindítja a hivatalos kapcsolatfelvételt Fuda Cancer Hospital irányába.

Honfitársak életéről van szó, akik a Fuda kórház segítségével tünetmentesek lehetnek, vagy meg is gyógyulhatnak.

Ebben kérném mindazok segítségét, aki ismer olyan szervet/hivatalos személyt az egészségügyi államtitkárságon, aki segíteni tud a folyamat itteni (Magyarország) elindításában is, keressen meg kérem, hogy segíteni tudjunk a honfitársainknak.

Ezen beavatkozások költségei az otthoni sugár- és kemoterápiai beavatkozások töredékei, vagyis mindamellett, hogy a sok mellékhatással járó sugárbeavatkozások még sok esetben rontanak az állapoton, vagy egyáltalán nem használnak, addig a Fuda kórházban alkalmazott terápiák többségének nincs mellékhatása, és bizonyított már az eredményességük.

Tehát kisebb az anyagi költsége az itteni (Fuda Cancer Hospital) terápiáknak, vagyis a NEAK-nak egy beteg kínai kezelése kevesebbe kerülne, mint adott esetben Magyarországon elvégzett sugárkezelési beavatkozások.

A Fuda kórházban jobb esélyekkel indulhat el a beteg azon gyógykezelések irányába, ami után tünetmentesen mehet haza, vagy gyógyultan is elhagyhatja az intézményt.

Több minden szól a Fuda Cancer Hospital mellett.

Mindezek mellett vasárnaponként istentiszteletre járok. Van itt most Guangzhou-ban egy magyar lelkipásztor, aki összefog egy 100-150 fős keresztény közösséget, akik helyiekből és külföldiekből állnak, és az ő részükre tart bibliai és imaórákat. Ott vasárnaponként mindig megerősítenek az elkövetkezendő hét harcaira, amely nemsokára remélem, de győzelemmel zárul, legyőzöm a betegséget, és többet nem lesz vele gondunk. Imádkozik a közösség a gyógyulásomért, és adományokkal is segítenek, valamint a kórházba is be szoktak jönni meglátogatni.

”Pecsét István nem csak önmagáért küzd, hanem betegtársaiért is. Azt szeretné elérni, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (korábban OEP), felvenné a támogatandó külföldi kórházak listájára a kínai Fuda Cancer Hospitalt, hogy mindazon honfitársunk, akiknek elfogytak a lehetőségei otthon, továbbá az Európai Unióban sincs meg az a terápia, ami segítené a gyógykezelését, akkor igénybe vehesse a Fuda kórházat is társadalombiztosítási alapon.

Segítsük Pecsét Istvánt!

A Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány számlaszáma: OTP 11736037-20550332-00000000

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!