Hírek

2017.08.25. 18:00

Hét település fogott össze, hogy rendőrőrs legyen Mezőfalván

Tizenhét éven keresztül sokan és sokat tettek azért, hogy Mezőfalván rendőrőrs legyen. Az óhaj teljesült - tegnap avatták a rendőrbázist.

Körmendi Erzsébet

A mezőfalvi rendőrőrs tegnapi avatóján részt vett Fejér megye rendőrfőkapitánya, dr. Varga Péter, a megye kormánymegbízottja, dr. Simon László, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője, dr. Galambos Dénes, Dunaújváros rendőrkapitánya, Suszter Tamás, valamint az őrshöz tartozó hét település - Kisapostag, Baracs, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagyvenyim, Mezőfalva, Nagykarácsony - önkormányzati vezetői, valamint a katasztrófavédelem, a polgárőrség, a rendőrség és a partner Vadex Zrt. képviselői. A vendéglátó Mezőfalva polgármestere, Márok Csaba köszöntőjéből megtudhatták a résztvevők, hogy a képviselő-testület 17 évvel ezelőtt döntött arról, hogy a Dimitrov utcának ezt az ingatlanát a BM rendelkezésére bocsátja rendőrőrs telepítése céljából.

Márok Csaba (b) polgármester, dr. Simon László kormánymegbízott és dr. Varga Péter megyei rendőrfőkapitány az avatáskor

Márok Csaba elismeréssel szólt az elhivatott helyi körzeti megbízottak tevékenységéről, a rendőrkapitányi támogatásról, ami kellett ahhoz, hogy régen dédelgetett tervük megvalósulhasson: egy jól működő, a térség polgárainak biztonságát szem előtt tartó rendőrőrs kezdi meg munkáját Mezőfalván. A polgármester után dr. Varga Péter főkapitány is megköszönte az önkormányzatok segítségét, hiszen hét település fogott össze, hogy felújított és szépen bebútorozott épületben dolgozhassanak a körzeti megbízottak.

A hét község települési elöljárói, a megye és a város rendőri vezetői is kaptak egy darabot az ünnepi szalagból. Hátul középen dr. Galambos Dénes, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője Fotók: Zsedrovits Enikő

- Rend legyen, ez a rendőrség és az önkormányzatok közös célja. A biztonságérzetet az erősíti, ha látják a rendőrt az emberek, és itt tizenegy kolléga erősíti majd a szubjektív biztonságérzetet napról napra - mondta a főkapitány.

Zenés-táncos műsor emelte az esemény egyébként is jó hangulatát

Pohárköszöntőjében dr. Simon László kormánymegbízott is az összefogás erejét hangsúlyozta. Mint mondta, irigyelnek bennünket Európában a jó közbiztonságért, ami az ilyen kezdeményezéseknek is köszönhető, mint a mezőfalvi rendőrőrs létrehozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!