Hírek

2017.09.07. 17:40

Nagyon erős bajnoki sorozat várja a Kohász hölgyeket

DUNAÚJVÁROS Most szombaton indul a pontvadászat. A Dunaújvárosi Kohász felnőtt női kézilabdacsapata megkezdi a hazai pontvadászatot. Az elmúlt évek eredményei most is köteleznek.

Jankó Árpád

A premier mindig izgalmas hatvan percet jelent. Ugyanis kiderül: mennyit sikerült megtanulni, begyakorolni a hosszú felkészülés idején. Jómagam nyugodtan ütöm a számítógép billentyűit. Végigkövettem a csapat rendkívül kemény, szorgalmas munkáját. Amit kellett, amit lehetett, a játékosok megtanulhatták a kézilabdázás tudományából. De ez még nem elég a dicsőséghez. Mivel játékról van szó, ebben a csapatsportban igencsak fontos az empátia, a fineszesség, az egyénre jellemző játékstílus, a tökéletes harmónia az összjátékban, a gyors gondolkodás, az ellenfél szándékainak kitalálása... Ezeket lehetne két szóval jellemezni: a játék szépsége. Aki követte az előkészületi mérkőzéseket, láthatta, hogy a Dunaújvárosi Kohász kerete, összetétele alkalmas arra, hogy bármelyik csapattal eséllyel küzdjön meg a bajnoki pontokért. Bízunk abban, hogy az a régi kohászos dac, a küzdeni tudás az utolsó leheletig, az összefogás, a lelkesedés, a társ segítése, a határtalan akarat is jellemezni fogja az Újváros játékát. Erre garancia a csapat vezetőedzőjének, György Lászlónak a habitusa.

A Kohász felnőttcsapata. Hátsó sor balról: Cifra Anita, Moutsogianni Theodóra, Monori Orsolya, Kovács Anna, Takács Dusmáta, Kazai Anita, Dombi Luca. Középen, balról: Horváth Tibor irodavezető, Vártok Ákos kapusedző, Szekerczés Luca, Nick Viktória, Camilla Micijevic, Kemény Dóra, Bouti Fruzsina, Bába Mihály gyúró, György László vezetőedző. Elöl balról: Grosch Vivien, Klujber Katrin, Katarina Tomasevics, Csapó Kyra, Oguntoye Viktória, Szalai Babett, Molnár Beatrix

Örömmel láttuk, hogy hat új értékes fiatal kézilabdázó gondolta azt, hogy Dunaújvárosban keresi meg a boldogulását. Rájuk, a játékukra, mivel újak, nagyon kíváncsi lesz a dunaújvárosi közönség. Leigazolásukkal elérte a szakvezetés, hogy minden posztra megvan a két jó képességű játékos. Monori Orsolya, Dombi Luca, Szekerczés Luca, Bouti Fruzsina, Kazai Anita és egy nagyszerű sportember, a hetvenszeres szerb válogatott kapus Katarina Tomasevics igyekszik majd a régiekkel együtt örömöt szerezni a szurkolóknak. És ezért nagyon hálás lesz majd a dunaújvárosi közönség. Sokan mondják (természetesen minden évben mondják), nagyon erős lesz a következő bajnoki sorozat, biztosan több nagyszerű összetételű együttes várja riválisait. Ennek az oka, hogy a mostani rajt előtt is szinte minden csapat bespájzolt új játékosokkal, főképp idegenlégiósokkal. Én ezzel kevésbé foglalkozom, mert majd csak később derül ki, hogy ki érte meg a vételárát.

Ennél sokkal fontosabb most: kiben ég a tűz, az akarat, a bátorság, s milyen közösséget sikerült összegyúrni a nyáron? Ha erre a Kohásznál pozitív lesz a válasz, akkor a labda majd oda pattan, ahová szeretnénk.

György László: Végrehajtottuk az eltervezett munkát

Tisztességesen, becsületes munkával végrehajtottuk az eltervezett munkát. Úgy látom, jó formában vannak a játékosok. A szakmai vezetéssel egyeztetve a célunk az erős középmezőny elején, a 4-6. hely valamelyike. Ha ez sikerül, akkor jónak minősíthetjük a teljesítményünket. Az EHF Kupában pedig minél tovább szeretnénk eljutni. Úgy gondolom, hogy a nemzetközi mérkőzések arra is jók lesznek, hogy a jótékony hatásuk kisugározzanak a bajnoki sorozatra. Két mérkőzés kell, hogy bejuthassunk a csoportkörbe. Nincs okunk az idegeskedni, felkészültünk. A bajnokság végén biztosan apró, kis dolgokon múlnak majd a helyezések. Idegenben sok minden eldől, ott kell majd bravúrokat elérni. A rajt előtt mindig nagyon fontos az első négy mérkőzés eredménye. A Budaörs, a Békéscsaba, a Vasas és az MTK ellen ezért kiválóan kell játszanunk nyilatkozta György László.

Szemenyei István: A csapat anyagi helyzete stabil

Nyolcvanöt százalékban összeállt a csapat költségvetése. A TAO lehetőségeket már szerződésekkel lekötöttük. Megnyugtató, hogy a főbb szponzoraink megmaradtak. Most az a feladat, hogy a helyi vállalkozókat is megszerezzük magunknak. Anyagilag tehát rendben vagyunk. Infrastruktúrában, felszerelésben viszont nem történt lényeges változás. A sportcsarnokkal kapcsolatosan a mostani helyzetet már örömmel fogadtuk. Úgy gondolom, az egész bajnoki évet le tudjuk játszani a jelenlegi csarnokban, de az első kapavágásnak jövő márciusban meg kell történnie. Ha mégis költözni kell, akkor a meccsek Martonvásáron lesznek. Egyszóval: a jelenlegi sportcsarnok teljes felújítása, kiszélesítése történik majd meg, ahol mobil lelátó is elhelyezhető. Bizakodva, izgalommal várom a bajnoki rajtot. Optimista vagyok, hiszen a csapat felkészülése  jól, sérülés nélkül sikerült – mondta Szemenyei István ügyvezető igazgató.

Radulovics Bojana optimista – várja a szurkolókat

Az eddigi legerősebb bajnokság kezdődik meg a napokban. Szinte az NB I teljes mezőnye minőségileg megerősödött. A Siófok, a Kisvárda, az Érd, a Debrecen és a többi gárda is sorra igazolta a játékosokat. Izgalmas, nagy csatákra számíthatunk. Úgy gondolom, hogy az 1-6. hely valamelyikén végezhetünk. Nekünk minden évben az erősségünk az alapozás. Ezúttal is kegyetlenül erős volt a felkészülés. Az újonnan jöttek is tanúsíthatják ezt. Megnyugtató, hogy ebben a sorozatban minden posztra van két játékosunk. Fiatal a csapatunk, az újak már érzik azt, hogy jó, családias közösségbe érkeztek, és dolgoznak majd. A közösségi szellem ereje is mindig jellemezte a dunaújvárosi gárdát. Az is a javunkat szolgálhatja, hogy a mi csapatunkban mindenki magyarul beszél, vagyis könnyen kommunikálunk, értjük egymást. Persze a felkészülésből könnyelműség lenne tippelni. Az megfelelő alap, a szombaton kezdődő játék dönt majd. Az EHF Kupában is szeretnénk minél tovább eljutni. A helyezésekre visszatérve, látva a mezőny erősségét, azt hiszem ebben a bajnokságban már a negyedik hely is bravúrnak számítana. Nem tagadom, izgatottan várom a bajnokságot. Nagyszerű lenne, ha az első néhány mérkőzést győzelemmel fejeznénk be. Ez jelentős önbizalmat adna a játékosoknak. Végezetül azzal fejezem be a beszélgetést, hogy üzenek a közönségünknek: ők már nagyon sokszor sokat segítettek a csapatunknak – nyilatkozta Radulovics Bojana szakmai igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!