Hírek

2017.09.05. 01:05

Bence élvonalbeli tanuló - a szövegértésre a legbüszkébb

DUNAÚJVÁROS Rendszeres olvasóink számára nem ismeretlen Pillár Bence neve, hiszen a különböző általános iskolai versenyek eredményei között gyakorta találkozni vele.

Balla Tibor

Hogy csak néhányat említsünk példaként, arany fokozatot ért el a Tudásbajnokság elnevezésű (Bendegúz verseny) országos levelező versenyen angol, anyanyelv, matematika, környezetismeret és szövegértés tantárgyakból. Az előző tanévben a Gárdonyi diákja lett, és mind a két félévben a félév diákja. Hétköznapi Hősök országos olvasóversenyen a 3-4. osztályosok között (ő most harmadikos) országos 15. helyezett lett. Szorobán kilences vizsgát teljesített, a megyei versenyen 2. helyezett, majd az országos versenyen (egyedüli Fejér megyeiként) 4. helyezést ért el.

Pillár Bence sokféle dologban jeleskedik Fotó: Ady Géza

Aztán, hogy csak Pillár Bence kiemelkedő eredményeit soroljuk, a logikai matekverseny iskolai fordulóján 1. helyezett, tankerületi fordulóban ugyancsak 1. helyezett. A nagy digitális kaland (digitális logikai verseny) 3-4. osztályosok között 1. helyezett a területi versenyen két osztálytársával. A Sajátosan nagyszerű című országos szépíró pályázat 1-4. osztályosok között 1. helyezett. A tankerületi angolversenyen két osztálytársával 1. helyezett. A József Attila Könyvtár Olvasópróba versenyén az alsósok közt ő a Könyvtár hőse, és akkor még nem beszéltünk azokról az első helyezésekről, amiket táncosként ért el a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulójaként.

Pillár Bence édesanyjával, Hanzik Ildikóval Fotó: Ady Géza

Az ilyen eredményes gyerekeket amolyan strébernek képzeljük el, de Bence egy igazi tűzről pattan fiú, akinek humora is van. Arra a kérdésre például, hogy melyik a kedvence a sok tevékenysége közül, azt a választ adja: a pihenés. Nem nagyon szeret beszélni az eredményekről - amikért sokat kellett dolgoznia -, de azért elárulja, szinte mindegyiket szereti valamiért, amivel foglalkozik. A táncban például az akrobatikát (a kézen átfordulás megy a legjobban), no meg a társaságot, a haverokat. A legbüszkébb a megyei szövegértés-versenyen elért eredményére büszke, ugyanis ott olyan nehéz feladatokat kaptak, amik a felnőtteknek is gondot okoznak. Szeret egyedül tanulni, de vannak tantárgyak, amikben örül a segítségnek.

Pont olyan, mint korosztályának többi tagja, szeret tabletezni, legózni, számítógépezni, olvasni. Ha élvezi, akkor egy könyvet egy nap alatt elolvas, a leghosszabb a Harry Potter ötödik része volt, a maga hétszázötvenegy oldalával. Érdekli a fizika, kémia, jár programozni is. Nem zárja ki, hogy felnőttként is azzal foglalkozzon majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!