Hírek

2017.08.31. 17:20

Béke városrészi ünnepnap: Élhető közösségi terek, felújított gyermekintézmények

Egy városrész akkor élhető, ha az emberek szívesen látogatják intézményeit, közösségi tereit. Ha felnőtt és fiatal egyaránt megtalálja a neki megfelelő szabadidős tevékenységet.

Várkonyi Zsolt

A Béke városrész egyre inkább ilyen. Ahogy korábban már hírt adtunk róla, pazar program várja a résztvevőket a Béke városrészi napon, amelyet szeptember 2-án, szombaton rendeznek meg a Március 15. téren és közvetlen környezetében. A városrészi nap a családokról, a gyermekekről szól. A színpadi programok délelőtt tíz órakor a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes fellépésével kezdődnek, majd fél tizenegykor a My Way Kids előadása következik. Cserna Gábor polgármester háromnegyed tizenegykor mondja el köszöntőjét. A gyermekek számára játszóbusz és játszóház, sportverseny a Labda bandával, légvár, trambulin, arc- és hennafestés, hajfonás, valamint rendőrségi és tűzoltó-bemutató, rendőrkutya-bemutató teszi teljessé a rendezvényt.

A Béke városrészi Március 15. téri megújult játszóteret már birtokba vették a gyerekek Fotó: Ady Géza

A Béke városrészi családi nap a tartalmas programok miatt azért is fontos közösségi esemény, mert ekkorra elkészül és a jövő héttől már birtokba vehetik a legkisebbek a teljesen megújult és átépített Makk Marci bölcsődét és Napsugár óvodát is. A városrészi nap megszervezésében és a fent említett fejlesztések megvalósításában fontos szerepet vállalt önkormányzati képviselőket, Hingyi Lászlót és Sztankovics Lászlót kérdeztük.

Hingyi Lászó képviselő

Hingyi László megkeresésünkre válaszolva elmondta:

- Képviselőtársammal szorosan együttműködünk a Béke városrészhez kötődő beruházásokkal és a lakosság képviseletével kapcsolatban. Egyben elhatároztuk azt is, hogy egy Béke városrészi napot szervezünk közösen, ahol a családok egy élhető környezetben, gazdag programok mellett tartalmas időt tölthessenek el. Ennek apropóján fogjuk hivatalosan is átadni a két átépített és felújított gyermekintézményt, a Makk Marci bölcsődét és a Napsugár óvodát is. Ezek az intézmények, amelyek közel negyven éve épültek, rászolgáltak már erre a rekonstrukcióra. Ezek új technológiai eszközökkel vannak felszerelve, a mai oktatási rendszer tartalmazta előírásoknak megfelelően, hogy azok illeszkedjenek az iskola előtti vagy az iskolára felkészítő programok elvárásaihoz.

Sztankovics László képviselő

Sztankovics László szerint fontos az, hogy az itt élő emberek közös programok keretében megismerhessék egymást és egyúttal találkozhassanak a város vezetésével is.

- A most megvalósuló intézményfelújítás a legjobbkor jött, hiszen ebben a városrészben négy százalék feletti a születési ráta, ami azt mutatja, hogy kimagaslóan magas ez az arány. Ez egy fiatal, fejlődő városrész, azt gondolom, mindenki örül annak, hogy megújul, megszépül a bölcsőde és az óvoda. Nemcsak ezek az intézmények, hanem azok környezete is, hiszen az intézmények mellet új járdák is épülnek majd. Magára a Március 15. téri zöld területre új padokat és szemétgyűjtőket helyeztek ki. A gyerekek nagy örömükre már birtokba vehették a megújult, és új játékokkal is felszerelt játszóteret, amelyet a jövőben további eszközökkel is bővítenek.

A városrészi napra szeretettel várják a családokat, kicsiket, nagyokat egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!