Hírek

2017.08.25. 17:25

A suli tornatermében kempingeztek a széchenyis gólyák!

A hagyományokhoz híven ezúttal is egy mozgalmas, közösségépítő gólyatábor várt a Széchenyi gimnázium leendő elsőseit. Gólyák tornateremtől a kempingig.

Szabó Szabolcs

- Négy osztály, összesen 93 leendő széchenyis diákjait vártuk az idei gólyatáborba, amely csütörtökön reggel kezdődött és pénteken a Szalki-szigeten rendezett közös piknikkelt zárult - mondta el lapunknak a gimnázium diákönkormányzatának vezetője, Fülöp Flóra, aki a részletes programokról is beszámolt:

Gólyaalkotások a leendő gimisektől - kreatív próbálkozások Fotók: Zsedrovits Enikő

- Csütörtökön reggel ismerkedéssel majd ügyességi és játékos feladatokkal kezdődött a tábori lét. Ezútán a Vasas Táncegyüttes egyik vezetője, Suplicz Mihály tartott foglalkozást a gólyáknak, akiknek a gimnázium egyik zenekara is koncertet adott. A tábor ezúttal bentlakásos volt, azaz a Széchenyi tornatermében éjszakáztak a gólyák és a szervezők.

A diákönkormányzat csapata szervezte meg a tábort

A pihenésre nem sok idő maradt másnap reggel sem, hiszen pénteken már a kempingben gyakorlatoztak a leendő gimnazisták. A sportos kihívások mellett stílszerűen egy-egy gólyát megformáló alkotást is kellett készíteniük a táborozóknak. Mint azt Balogh Dávid pedagógus, a diákönkormányzat tanára, a gólyatábor főszervezője hozzátette, az energiapótlásról ezúttal is a tanári kar gondoskodott. A délelőtt folyamán szorgos kezek munkálkodtak az üstök mellett, amelyekben ott rotyogott a speciálisan gólyatábori paprikáskrumpli. A közösségi foglalkozásokat az osztályok egymás közötti versenyéről számot adó eredményhirdetéssel zárult.

Biztos kezekben a fakanál. Szuprics Tamás tanár úr is vezényelte a paprikáskrumpli főzését a Szalki-szigeten

Szücsné dr. Harkó Enikő a gimnázium igazgatóhelyettese elmondta, a nyolcosztályos "kisgimiseket" majd szerdán fogadják az intézményben, az ünnepélyes tanévnyitót pedig csütörtökön délután rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!