Hírek

2014.05.21. 14:40

Megújul az erdei tornapályánk

Dunaújváros - Várhatóan a jövő hétvégén folytatódik az erdei tornapálya felújítása: készen vannak a szerek!

Pekarek János

Elkészültek a megújulófélben lévő erdei tornapálya legfontosabb tornaszerek acélszerkezetei, tudatta szerkesztőségünkkel Orosz Csaba, aki a város egykori büszkeségének számító pálya társadalmi újjáépítését szervezi.

Amint arról korábban is beszámoltunk, a tavasszal kezdődött az az akció, amiben minden dunaújvárosira számítanak, aki csak segíteni tud a pálya rendbehozásában.

Az első alkalommal kitisztították az erdei ösvényeket, a városi erdészet munkatársainak segítségével levágták a közlekedést akadályozó ágakat, megmetszették a bokrokat. Közben hozzákezdtek a tornaszerek legyártásához is.

A második alkalommal (a büntetésvégrehajtás segítségével) elkészítették a tornaszerek alapjait.

A hét elkészült tornaszer a különböző nyújtó, függeszkedő, húzódzkodó gyakorlatok elvégzésére lesz alkalmas, mondta most Orosz. A szerkezetek alá és köré biztonsági szempontokból laza homokot vagy gumilapokat helyeznek el. Az új, horganyzott fémszereket lefestik, és hatósági minősítés után állítják fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!