Hírek

2012.05.18. 07:46

Telep a városka szélén

Adony - Ma 35 helybelinek ad munkát a sertéstelep. A vezető szerint egy 800 millió forintos fejlesztés szükséges lenne, hogy nemzetközi szinten is versenyképesek maradjanak.

S. Töttő Rita

A község szélén működő sertéstelep valamikor a helyi szövetkezet egyik ágazata volt, de immár két évtizede Kft.-ként működik. Jelenleg 35 dolgozónak ad munkát. A vezető, Szász Károly elmondta, hogy 550 anyakocával dolgoznak, évente mintegy 12 000 hízót küldenek piacra. A disznók 60-70 százalékát saját vágóhídjukon dolgozzák fel, s szállítják a közeli települések boltjaiba. Saját üzletük csak egy van jelenleg. Három éve már azzal is próbálkoznak, hogy hurkát, kolbászt állítanak elő, a házias ízekre törekedve.

Szász Károly azt mondja, nagy gond, hogy rendkívül magas a feketepiac aránya az ágazatban, ahol áfa-nélkül cserél gazdát az áru. Szerinte tenni kellene valamit. Az ágazatnak pedig nagy szüksége lenne a beruházásokra, hogy versenyképesek maradjanak a nyugati termelőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!