Nehéz csoportban

2022.09.25. 20:07

A DFVE egy csoportba került az Ethnikosszal

Gallai Péter

Fotó: Török Attila

A női vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében máris összetalálkozik a második számú európai sorozat, a LEN Kupa idei döntőjének két résztvevője, a Dunaújváros és a finálét végül kettős győzelemmel megnyerő görög Etnikosz Pireusz. A BL nem elírás, ugyanis a vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN döntése értelmében a nők legfontosabb klubsorozata ettől a szezontól – a férfiakéhoz hasonlóan – Bajnokok Ligája néven fut majd az Euroliga helyett. 
Mihók Attila csapata Rómában, a D csoportban fog szerepelni, ahol görög riválisa mellett a házigazda SIS Roma, a német Spandau 04 Berlin és a francia Mulhouse WP együttesével találkozik. 

A Pireusz mellett a Róma, a Spandau és a Mulhouse lesz női vízilabdázóink ellenfele a BL-ben

Ami a többi magyar csapatot illeti, az FTC-Telekom Waterpolo Lille-ben a francia vendéglátók mellett az olasz Plebiscito Padova, a máltai Sirens ASC Malta és a spanyol CE Mediterrani Barcelona csapatával csap össze. Az Eger a görög Glyfada vendége lesz a holland ZV De Zaan, a spanyol CN Terrassa és Grand Nancy társaságában. 
A négy selejtezős csoportból az első három-három helyezett jut főtáblára, amelynek már alanyi jogon tagja az UVSE, a görög Olmypiakosz, a spanyol Sabadell és az olasz Orizzonte. A selejtező kört november 17. és 20. között rendezik meg. 

Az Euro Kupa


 

A selejtezőből két-két kieső az Euro Kupában folytatja, ahogyan a nyolcaddöntőből kieső nyolc csapat is. Itt négy négyfős csoportban küzdenek a második számú kupasorozat negyeddöntős helyeinek elcsípéséért. Ezután elődöntőt és döntőt rendeznek, nem lesz final four, hasonlóan a férfiak versengéséhez. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában