A C-2 500 méter döntőjében végig versenyben voltak a dobogóért

2022.08.21. 20:00

Nem sokon múlt az érem a Hajdu–Fekete-párosnak

Bár a kenupárosok 500 méteres döntőjében végig versenyben volt az érmes helyekért a Hajdu Jonatán (DKSE) – Fekete Ádám-duó, végül ötödikként értek célba a müncheni Európa-bajnokságon.

Szabó Szabolcs

Fekete Ádám és Hajdu Jonatán a világbajnokságon a 7. helyen végzett és Münchenben sem léphettek fel a dobogóra Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

München - Bizakodva várhatta a kenupárosok 500 méteres fináléját a Hajdu Jonatán és Fekete Ádám alkotta magyar egység, hiszen mint a csütörtöki előfutam után fogalmaztak: közös pályafutásuk egyik legjobb előfutamán vannak túl, és még bőven maradt bennük tartalék. 
A párizsi olimpián már ismét a programban szereplő C2 500 fináléjában a müncheni Eb-n is nagyon erős mezőny jött össze, előzetesen a szakemberek a spanyol párost várták befutónak. 
Hajdu és Fekete szinte végig harcban voltak a dobogóért, az utolsó méterek azonban a riválisoknak sikerültek jobban, a magyarok ötödik helyen zártak. E számban az Eb-t a spanyolok nyerték a lengyelek és a németek előtt. 

A DKSE kenusa így értékelt a futamot követően: – Úgy érzem, nagyjából sikerült, amit előzetesen elterveztünk. Az elején jobban kellett volna figyelni és az utazó szakasznál kicsit erősebben teljesíteni, és akkor meg lehetett volna a dobogó – nyilatkozta Hajdu Jonatán. 
Fekete Ádám a következőket mondta: – A pályabeosztás ezúttal nem nekünk kedvezett, balos szembeszél volt, amely számunkra nem igazán volt kedvező. Nem szoktunk panaszkodni, kifogásokat keresni, de most talán mi mentünk e tekintetben a legrosszabb pályán. Sok nehézségünk volt ebben a szezonban, leginkább a felkészülés során. De dolgoztunk és visszajöttünk. Leginkább az látszott, hogy az éles versenyek hiányoztak. Ha lett volna bennünk egy-két erős verseny, akkor ma talán más az eredmény. A spanyolokat ma nem lehetett megverni. A 2. vagy a 3. hely azonban bennünk volt. Jobban fel kellett volna építenünk és például figyelni a meginduló németekre.

Vasárnapi aranyos mérleg

A záró nap első felében olyan számok fináléit rendezték meg, amelyek nem szerepelnek az olimpia műsorán. Pupp Noémi K-1 1000 méteren nyert, a női C-2 200 méteren Bragato Giada, Nagy Bianka duó elsőként haladt át a célvonalon. A női K-2 200 méter fináléjában Kiss Blanka, Lucz Anna kiemelkedett a mezőnyből és aranyérmes lett. Délután szintén az első helyeknek örülhetett a Nádas–Kopasz-páros férfi kajak kettes 500 méteren, valamint kajak 5000 méteren Kőhalmi Emese.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában