Torna

2022.06.15. 16:16

Ismét világkupa, ezúttal Kováccsal és Mayerrel

A hölgyeknél a Dunaújvárosi KSE tornászai, Kovács Zsófia és Mayer Gréta, illetve Székely Zója alkotta trió utazott ki az Európa-bajnokság előtti utolsó világkupaversenyre, amelyet a szlovéniai Koperben rendeznek.

Morva dávid

Fotó: Freschli Jozsef/MATSZ

A verseny lebonyolítása a már megszokott ütemben zajlik: csütörtökön és pénteken a selejtezőket, szombaton és vasárnap pedig a finálékat rendezik a szlovén városban. 
A szereket illetően a férfiaknál a junior Eb-győztes Balázs Krisztián négy (talaj, gyűrű, korlát, nyújtó), Kiss Balázs két (lólengés, gyűrű), Kardos Botond három (talaj, ugrás, korlát), Mészáros Krisztofer három (lólengés, ugrás, nyújtó) szeren indul. 
A hölgyeknél a kétszeres Európa-bajnok, dunaújvárosi Kovács Zsófia ugrásban, fele­más korláton és gerendán szerepel. Klubtársa, Mayer Gréta szintén három szeren, ugráson, gerendán és talajon versenyez, a legutóbbi világkupán aranyérmet szerző Székely Zója pedig talajon és fele­más korláton mutatja be gyakorlatait. 
A világkupa csütörtökön a selejtezők első napjával rajtol, amikor a férfiaknak a talaj, lólengés, gyűrű, a hölgyeknek az ugrás és a fele­más korlát kvalifikációit tartják. 
Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya: – Teljesen más összetételben utazott el most a csapat, ez a világkupa van legközelebb az Európa-bajnoksághoz, és ezért egy fontos felkészülési állomás. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez a három versenyző képezi a kontinenstornán szereplő csapat magját. Természetesen jól kivitelezett gyakorlatokat, kiegyensúlyozott teljesítményt várok. Érdekesség Koperben, hogy Gymnova szereken tartják a versenyt, ez pedig már előszele a liverpooli világbajnokságnak, hiszen ott is ilyen márkájú eszközökön mutatkoznak be a tornászok. Nagy figyelem irányul erre a világkupára, remélem, az eredményes felkészülés része lesz, és rontás nélküli gyakorlatokat mutatnak be a lányok. 

Mayer Gréta az egyik dunaújvárosi induló Koperben Fotó: SzZsE
Forrás: Zsedrovits Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában