Kórházi ágyból a súlyok mellé

2022.03.27. 15:30

HULK és az akaraterő diadala

A dunaújvárosi erősember, Hrozik HULK Gábor számára továbbra sem feltétlenül a súlyok jelentik a legnagyobb nehézségeket – holott ezek tömege az átlagember számára elképzelhetetlen –, hanem saját egészségi állapota. A múlt év végén például élet és halál között lebegett, és bár műtétre is vár, már a visszatérésen gondolkozik.

Morva Dávid

Gábor problémái még a koronavírus hazai beköszöntével együtt kezdődtek, bár ekkor meg nem a vírus „tett neki keresztbe”.
A 2020-as Prémium Liga első fordulóján – amelyet a mádi tűzoltó, Juhász Péter nyert meg – HULK az első szám, a vikingnyomás alatt megsérült. Ennek ellenére folytatta a felkészülést, és félig leszakadt vállal indult el a 2020. májusi országos bajnokságon, amelyen ötödikként végzett.

Az ob után az MRI-vizsgálat eredménye kimutatta: a részleges rotátorköpeny-szakadás mellett egy teljes szakadást is szenvedett a dunaújvárosi erősember. A pontos diagnózis szerint a rotátorköpeny egyik inában volt egy részleges és egy teljes szakadás. Ehhez társult még egy középsúlyos gyulladás a kulcscsont és lapockatövis közötti ízületben, továbbá a bicepsz ínban is van egy krónikus gyulladás. A műtét elkerülhetetlenné vált, szeptember végén egy vállspecialista rendbe rakta a sérült testrészt.

Ugrunk kicsit az időben egészen 2021 májusáig. Ekkor már arról számolhattunk be, hogy az erőművész jól haladt a rehabilitációval, sőt a műtött testrész jobb volt, mint újkorában.
Ennek ékes bizonyítéka volt 2021 szeptemberében egy B kategóriás verseny, amelyen nem talált legyőzőre a „zöld szörny”. Akkor azt mondta: a műtött válla még nem teljesen egészséges, de már közel a visszatérés.

Az időutazás véget ért (majdnem). 2021 novemberében ugyanis beütött a krach, pontosabban a Covid. Még pontosabban, nem a Covid, hanem egy ételmérgezés, amelynek következtében Gábor immunrendszere teljesen legyengült – bár az ő esetében nem tudom, mennyire beszélhetünk gyengeségről –, majd elkapta a Covidot.Rettenetes állapotban voltam, de lázasan, betegen még elmentem egy tetoválóhoz – ez még a pozitív teszt előtt volt –, mert már régóta vártam időpontra. Úgy néz ki, hogy az egyik festékre azonban allergiás vagyok, mert olyan tüneteket produkáltam. Ezek együttesen pedig annyira kikészítettek, hogy kaptam egy kétoldali tüdőgyulladást.

 

Lélegeztető gépen

Ennek azonban már a fele sem volt tréfa, tudta ezt az erősember is.

Bekerültem a kórházba, mentővel jöttek értem. Két hétig bent voltam, lélegeztető gépen is voltam. Hallottam az ápolókat, ahogy beszéltek, volt, amikor nem sokat adtak volna azért, hogy megélem a másnapot. Tényleg rosszul voltam. Intenzívre is vittek volna, de nem akartam menni.

Szerencsére az erőember felépült, bár a Covidnak voltak nem várt, és kellemetlen hozadékai.

Az ízületeimmel valami történhetett, mert a jobb térdemmel nem volt különösebb gond, a bal az pedig régóta rossz volt, de el voltam vele. A Covid után azonban gyengébbek lettek. Emiatt meg is szeretném műtteti mindkettőt.

Gábor elmondása szerint ezek a beavatkozások egy-egy napot vesznek igénybe – legalábbis ezt állapította meg egy térdspecialista.
Persze nem is HULK lenne, ha nem az előtte álló versenyekről beszélne. 

A műtéteket követően, ha lehet, elkezdem az edzéseket, szépen fokozatosan terhelem majd a testemet, és mastersben szeretnék újra indulni, ahol azért kisebbek a súlyok, mint az open kategóriában. De minden annak függvénye, hogy mikor tudnak megműteni.

Az lehet, hogy Hrozik Gábor nem nyer több országos viadalt – bár én erre se fogadnék nagy tételben –, vagy nem úgy szerepel majd a versenyeken, ahogy ő azt előzetesen várja magától, sőt az se biztos, hogy az ereje a régi lesz. Akaratereje azonban megtörhetetlen. 

Ez biztos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában