Fotók, festmények

2024.05.17. 11:27

Szépség-keresés a Bartók Aulagalériájában

Ismét új tárlat nyílik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Aulagalériájában május 17-én, pénteken 17 órai kezdettel. Szűrt realizmus címmel Csató Tamás festőművész, fotográfus tárlata nyílik meg a nagyközönség előtt.

Balla Tibor

Ha valaki neki esetleg ismerős lenne a név, az nem a véletlen műve, nem is olyan régen pályatársa, Wild-Zentai Mariann kiállítását ő nyitotta meg ugyancsak a Bartókban, vélhetően annak okán, hogy korábban közös tárlatuk volt a a budapesti Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. Ezen a jó szokásán nem változtat, most is ő nyitja meg a tárlatot, ám ezúttal saját munkáit ajánlja a nagyérdemű figyelmébe.

 

Maczkay Zsaklin művészeti író a következőképpen jellemzi: „Csató Tamás alkotói stílusát a szépség-keresés határozza meg, mind témaválasztásában, mind pedig realista igényű ábrázolásmódjában. Képeinek kiegyensúlyozott kompozíciói, a lágy forma-és színharmóniák költői-meditatív hangulatot árasztanak. Megalkotásuk közben a művészt – láthatóan – erősen foglalkoztatták a festői megoldások: a hangulatfestő fény-árnyék játékok, a tonális eltérések, a különböző anyagok-felületek szinte fényképszerűen valósághű megjelenítése.”  

A kiállítás ingyenes és a színház nyitvatartása idején szabadon megtekinthető május 30-ig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában